13.3 C
De Bilt

Haags Praktisch verkeersexamen succesvol afgesloten op Montessorischool Waalsdorp

Vandaag was een spannende dag voor de groep 7 leerlingen van Montessori Waalsdorp Den Haag. Op de slotdag van het praktisch verkeersexamen werden zij getoetst op hun verkeersvaardigheden. Wethouder Arjen Kapteijns (mobiliteit) gaf vanochtend het startsein voor het examen. In totaal hebben de leerlingen van ongeveer 125 Haagse basisscholen dit jaar meegedaan. 

Praktisch verkeersexamen

De praktische verkeersexamens worden jaarlijks georganiseerd en vonden dit jaar plaats tussen 2 april en 22 mei op verschillende locaties in Den Haag.Tijdens het examen moeten de leerlingen laten zien dat zij weten hoe je veilig deelneemt aan het verkeer. Zo wordt bijvoorbeeld getoetst of zij de juiste plaats op de weg aannemen, richting aangeven en of ze op tijd stoppen voor een rood of oranje verkeerslicht. Voorafgaand aan het examen wordt aan de hand van een beheersproef en een fietskeuring getest of de leerlingen fietsvaardig zijn en of hun fiets veilig genoeg is om op te fietsen. 

thumbnail?sz=w1920&id=1VNtMKOmW9VH4M7AlKfi5oPyGWM77TIsv
Fietstparcours. Foto: gemeente Den Haag

Het praktisch verkeersexamen is een belangrijk moment, volgens wethouder Kapteijns: “Het is in een echte fietsstad als Den Haag belangrijk dat kinderen veilig leren fietsen. Zeker gezien het aantal verkeersongevallen wat we in onze stad hebben te betreuren. Vorig jaar vielen er dertien dodelijke verkeersslachtoffers, waarvan de meeste fietsers waren. Om dit terug te brengen naar nul is het belangrijk dat verkeersveilig gedrag de norm is en dat dit al vroeg wordt aangeleerd.

thumbnail?sz=w1920&id=1mn9rugT0j7 R2KgfvXWkybEQvYgK1eMI
Fietstparcours. Foto: gemeente Den Haag

Daarnaast kunnen kinderen die veilig kunnen deelnemen aan het verkeer makkelijker zelf naar school, naar afspraken met vrienden of misschien wel naar de sportclub. Ik ben supertrots dat er dit jaar zo veel scholen in Den Haag hebben meegedaan aan het verkeersexamen en dat er zo veel kinderen zijn die nu met een verkeersdiploma op zak door Den Haag kunnen fietsen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio