14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Haagse mannen zeggen nee tegen straatintimidatie: ‘#GedraagJe!’

Den Haag – Uit onderzoek blijkt dat Haagse vrouwen en personen uit de queer-gemeenschap te maken hebben met straatintimidati. De daders hiervan zijn vaak (jonge) mannen, daarom voert de gemeente Den Haag deze zomer de campagne ‘#GedraagJe’ om mannen bewust te maken van dit probleem.

Haagse mannen tegen straatintimidatie

In een serie social media filmpjes zeggen acht Haagse mannen: ‘Gedraag je!’. Portier van muziekcafé De Paap Bonni May, Bright Nshumi van Litt Events, Leo Dommanschet van Leo’s Koffiehuis en ADO-praat, rapper Kevin Bright, wijkagent Fuad Hodzic, boulevardsteward Ilias Taouil, rapper/jongerenwerker Umit C én ook burgemeester Jan van Zanen schudden afkeurend hun hoofd.

Eerst bewustwording dan aanpakken

Wethouder Mariëlle Vavier (Inclusie): “Het tegengaan van straatintimidatie begint bij bewustwording en eindigt bij het aanpakken van de daders. Bewustwording dat omstanders ook een rol hebben, zich uitspreken als zij getuigen zijn van ongepast gedrag en opkomen voor een ander. Daardoor voelen vrouwen zich gesteund en horen daders dat hun gedrag niet acceptabel is.” Den Haag vraagt ook deze zomer extra aandacht voor straatintimidatie: horeca- en boulevardstewards gaan in gesprek met mensen op straat. Handhavers voeren in de zomer extra gerichte preventieve acties uit.

#GedraagJe

#GedraagJe is afgelopen vrijdag gelanceerd op de Grote Markt, één van de drukste uitgaansplekken van de stad. Door middel van posters in horecagelegenheden en graffiti op plekken waar veel straatintimidatie plaatsvindt worden Hagenaars ook gewezen op het melden van straatintimidatie bij de gemeente. Hierdoor worden plekken waar veel straatintimidatie voorkomt inzichtelijker, waardoor er gerichter beleid op gevoerd kan worden.

Meer weten over straatintimidatie of straatintimidatie melden? 

– https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/veiligheid/straatintimidatie-tegengaan.htm 
– www.denhaag.nl/gedraagje 
– bekijk de campagnevideo op YouTube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio