13.3 C
De Bilt

De Haagse Vitaliteitsspelen keren terug

Op donderdag 30 mei organiseert de gemeente Den Haag de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit evenement is speciaal gericht op 50-plussers en biedt een gezellige en laagdrempelige manier om kennis te maken met de veelzijdige sport- en beweegmogelijkheden die Den Haag te bieden heeft.

Vitaliteitsspelen

Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen deelnemers genieten van een doorlopend programma met allerlei sport- en beweegactiviteiten. Het gaat bij de Haagse Vitaliteitsspelen vooral om samen bewegen. Iedereen in eigen tempo en op eigen niveau. Denk hierbij aan bootcamps, yoga, en verschillende ‘Oldstars’ sporten zoals handbal, basketbal en boksen. Ook zijn er op deze dag gratis gezondheidschecks van SportiefPlus. Bezoekers kunnen hun gezondheid checken door hun bloeddruk, cholesterol, suiker, longinhoud, spierkracht en balans te laten meten. Toegang en deelname aan de Haagse Vitaliteitsspelen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Uitnodiging aan ouderen om deel te nemen

Wethouders Hilbert Bredemeijer (sport) en Mariëlle Vavier (volksgezondheid) nodigen ouderen uit om aan de Haagse Vitaliteitsspelen deel te nemen: “Het is een geweldige gelegenheid om op een leuke en toegankelijke manier in beweging te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Sport en beweging zijn erg belangrijk voor een gezonde en vitale levensstijl, vooral voor ouderen. Dit evenement laat zien dat iedereen, ongeacht leeftijd of fitheid, kan genieten van sporten en bewegen in onze prachtige stad.”

Bijzondere hoogtepunten

De dag start met de Haagse Rollatorloop. Tijdens deze Rollatorloop kunnen deelnemers kiezen tussen de langste afstand of de snelste tijd. Verder kan er gebokst worden met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 2,5 km wandeling van de Nationale Diabetes Challenge en kun je leren padellen.

Kom en doe mee

De Haagse Vitaliteitsspelen is dé kans om op een plezierige manier in beweging te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of juist rustig wilt beginnen, er is voor ieder wat wils.

Kijk hier voor meer informatie: gogo.denhaag.nl/haagse-vitaliteitsspelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio