22.4 C
De Bilt

Haagse Vitaliteitsspelen op 29 juni door gemeente Den Haag georganiseerd

Donderdag 29 juni vindt de eerste editie van Haagse Vitaliteitsspelen plaats op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit is hét sport- en beweegevenement voor 50plussers.

Sport- en beweegdag voor 50plussers

De Haagse Vitaliteitsspelen is een initiatief van gemeente Den Haag. Het is belangrijk dat iedereen in Den Haag kan sporten en bewegen. Door een sport- en beweegdag voor senioren te organiseren, wil de gemeente ouderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de sport- en beweegactiviteiten die in de Haagse wijken georganiseerd worden. Bewegen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van ouderen en zorgt voor sociale verbindingen. De Haagse Vitaliteitsspelen nodigt senioren uit om in beweging te komen of te blijven.

Haagse Vitaliteitsspelen

Gedurende het evenement zijn er tussen 11:00 tot 16:00 uur doorlopend verschillende sport- en beweegactiviteiten. Ook zijn er gratis gezondheidschecks beschikbaar en zijn er clinics voor valpreventie te volgen. Het evenement is gratis te bezoeken en vooraf aanmelden is niet nodig (m.u.v. de speciale activiteiten).

Speciale activiteiten

Naast het doorlopende programma zijn er ook speciale activiteiten. Om 11:00 uur worden de Haagse Vitaliteitsspelen afgetrapt met de Haagse Rollatorloop. Rollatorgebruikers gaan met elkaar de strijd aan op afstanden van 400 of 800 meter en ontvangen na afloop een medaille. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 2,5 km wandeling van de Nationale Diabetes Challenge. Voor deze activiteiten is aanmelden verplicht.

Kijk voor meer informatie en aanmeldingen voor de speciale activiteiten op gogo.denhaag.nl/haagsevitaliteitsspelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio