20 C
De Bilt

Hagenaars tonen hun favoriete Haagse plekken in tentoonstelling en magazine

Donderdag 16 mei opende wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) de foto-expositie Haagse Mensen in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Ook werd het bijbehorende magazine ‘Haagse Mensen’ gelanceerd. Een magazine dat haar inspiratie haalt uit het beroemde ‘Humans of New York’, maar dan helemaal Haags. De tentoonstelling en het magazine zijn onderdeel om te komen tot de omgevingsvisie Den Haag 2050. In de omgevingsvisie leggen we samen vast wat voor stad we in 2050 willen zijn.

Hagenaars en Hagenezen uit de 44 wijken in Den Haag staan vanaf 16 mei centraal in de tentoonstelling en het bijbehorende magazine Haagse Mensen. Zij zijn door fotograaf Daniel Heikens (bekend van onder andere de Matlas van Den Haag) gefotografeerd op hun favoriete plek in de wijk en vertellen waarom deze plek zo bijzonder voor hen is.

Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling): “We willen laten zien wat een bijzondere verhalen, bijzondere mensen en bijzondere plekken er in Den Haag zijn. En daarvoor hoef je helemaal niet ver te zoeken. We zouden dit magazine bij wijze van spreken zo nog 3x keer kunnen maken. Uiteindelijk maken mensen de stad; de stad gaat leven door haar verhalen. Dat maakt dit magazine bijzonder. Het is een heel persoonlijke inkijk in hoe mensen onze stad beleven, en hoe zij die elk op hun eigen manier meer kleur geven. Die verhalen heb je nodig als je een visie voor de stad voor 2050 maakt.”

Haagse Mensen

In het magazine en de tentoonstelling is onder andere het verhaal te vinden van Amber, die op slag verliefd werd op het podium voor underground muziek, kunst en cultuur PIP in de Binckhorst. Jaiden neemt je mee naar freerunpark Bokkefort in Loosduinen, zijn winnende idee om Houtwijk mooier te maken. En Jean-Bernard vertelt wat ‘zijn’ regenboogbank in het historische Huijgenspark voor hem betekent.

Jaiden Groenland
Jaiden Groenland – Foto: gemeente Den Haag

Te zien in de Haagse bibliotheken

Van 16 mei tot 26 juni is de tentoonstelling Haagse Mensen te zien in de Centrale bibliotheek op de 4e etage. In deze periode is een deel van de foto’s ook te zien in de bibliotheekfilialen in de wijken. Het magazine is gratis af te halen op verschillende plekken in de stad, zoals bibliotheken, culturele instellingen en wijkcentra. Ook is het digitaal te lezen op www.omgevingsvisie.denhaag.nl.

Sam Hermans, Directeur Bibliotheek Den Haag: “Dit magazine en de expositie passen heel goed bij Bibliotheek Den Haag. Ze vertellen de verhalen van de bijzondere bewoners van Den Haag die samen het verhaal van de stad maken. Daarmee wordt getoond hoe kleurrijk en gevarieerd onze stad is. Ik ben trots dat Bibliotheek Den Haag een podium biedt aan al die unieke Hagenezen en Hagenaars zodat wij de verhalen kunnen doorvertellen en verrijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio