9.6 C
De Bilt

Hecht GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocaties in de regio

Vanaf 9 november opent Hecht GGD Hollands Midden weer corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. Op deze tijdelijke priklocaties kun je zonder afspraak een coronaprik halen. De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden blijven ook open. Hier kun je vooralsnog alleen op afspraak terecht.

Corona pop-up priklocaties

  • Katwijk in ‘t Kwadrant op vrijdag 10, 17 en 24 november en 1 december van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Lekkerkerk in het Dorpshuis op woensdag 22 en 29 november en 6 december van 10.00 tot 14.00 uur.
  • Lisse in Sportcentrum De Waterkanten op zaterdag 18 en 25 november, 2 en 9 december van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Nieuwerkerk aan den IJssel in Muziekschool MOZ-art op zaterdag 11, 18 en 25 november en 2 december van 11.00 tot 15.00 uur.
  • Noordwijk in Bibliotheek Bollenstreek op vrijdag 17 en 24 november, 1 en 8 december van 12.00 tot 16.00 uur.
  • Roelofarendsveen in Sporthal De Tweesprong om donderdag 9, 23 en 30 november en 7 december van 14.00 tot 18.00 uur.
  • Schoonhoven in De Ark op donderdag 9, 16, 23 en 30 november van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Voorschoten in het Gemeentehuis op vrijdag 17 november, 1 en 8 december van 14.00 tot 18.00 uur.

Data en tijden kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen.

Laagdrempelig

“De corona pop-up priklocaties zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen”, zegt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Voor een prik op een pop-up kun je geen afspraak maken. Daardoor kan het druk zijn, net op het moment dat jij komt. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik wilt halen bij een pop-up”, waarschuwt ze. Wil je meer zekerheid over wanneer je aan de beurt bent? Plan dan een afspraak in Alphen aan den Rijn, Gouda of Leiden via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070.

Coronaprik thuis

“Er zijn ook mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen. Deze mensen prikken we thuis”, voegt Margreet Bekedam toe. Als dit voor jou geldt, kun je bellen met 0800 – 2077.

Voor wie

Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

Met of zonder uitnodiging

Alleen 60-plussers krijgen een uitnodigingsbrief. Dat gaat in delen, er zijn dus nog uitnodigingen onderweg. Sommige mensen krijgen een uitnodiging waarin al een afspraakdatum, tijd en locatie staat. De overige groepen die in aanmerking komen voor deze vaccinatieronde, krijgen geen uitnodiging. Margreet Bekedam: “Heb je al een prikafspraak in Alphen aan den Rijn, Gouda of Leiden, maar ga je liever naar een corona pop-up priklocatie? Zeg dan alsjeblieft de gemaakte afspraak af. Dan is er is op onze vaste locaties weer plek voor iemand anders.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio