12.2 C
De Bilt

Heer van Dorp ‘Ridder’ in de Orde van Oranje Nassau

Zoetermeer – De heer drs. E.P.M. (Eric) van Dorp uit Zoetermeer ontving vanmiddag een Koninklijke onderscheiding. De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau kreeg de heer Van Dorp voor zijn langdurige en betekenisvolle inzet voor de Stichting openbaar Primair Onderwijs in Utrecht (SPO). De Koninklijke onderscheiding werd door de Utrechtse locoburgemeester Linda Voortman uitgereikt in het kantoor van SPO Utrecht.

De heer van Dorp is ridder

Sinds 2003 is de heer Van Dorp werkzaam als lid van het College van Bestuur bij SPO Utrecht. Een stichting voor het openbaar primair onderwijs in Utrecht met 38 scholen voor basis-, speciaal basis-, (voortgezet) speciaal onderwijs én een school voor internationaal onderwijs. De heer Van Dorp heeft zich de afgelopen jaren met grote inzet en aanstekelijk enthousiasme ingezet voor goed openbaar onderwijs voor Utrechtse kinderen.

Vanuit zijn portefeuille huisvesting heeft de heer Van Dorp een grote bijdrage geleverd aan goede en duurzame huisvesting van de Utrechtse scholen. Op onderwijskundig gebied heeft de heer Van Dorp zich ingezet bij de oprichting en ontwikkeling van de International School Utrecht. Ook heeft de heer Van Dorp een flinke impuls gegeven aan de innovatie van het onderwijs door het gebruik van nieuwe technologie te bevorderen en door leraren de kans te geven om zich internationaal te oriënteren op nieuwe onderwijsconcepten. Daarnaast was de heer Van Dorp enige tijd vrijwillig actief als voorzitter van de Stichting De Pels en als lid van het de Utrecht Development Board.

Zoetermeer en Utrecht

De heer Van Dorp is woonachtig in Zoetermeer. Gezien zijn inzet voor het onderwijs in Utrecht ontving hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van de Utrechtse locoburgemeester Linda Voortman. De uitreiking vond plaats tijdens de laatste werkdag van de heer Van Dorp in het kantoor van SPO Utrecht. Eind van dit jaar gaat hij met pensioen.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Van Dorp, voor zijn langdurige en belangrijke inzet voor het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen en jongeren in Utrecht, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio