11.5 C
De Bilt
zaterdag, 30 september 2023

Het Groene Feest: een dag bomvol gratis groene activiteiten

Delft – Op zaterdag 23 september is heel Delft uitgenodigd voor het Groene Feest: de 10e verjaardag van Stichting Groenkracht. “Wie jarig is trakteert! We nodigen alle Delftenaren van harte uit voor Het Groene Feest, een dag bomvol gratis groene activiteiten”, legt Esmeralda van Tuinen, directeur Groenkracht, uit. Fiets bijvoorbeeld mee langs de Delftse buurttuinen, volg een workshop fermenteren of ga mee met een wildplukwandeling. OPEN Delft aan het Vesteplein vormt van 11.00 t/m 17.00 uur het startpunt en festivalhart van Het Groene Feest.

We vieren Het Groene Feest

Stichting Groenkracht bestaat 10 jaar en viert Het Groene Feest! Door de hele stad heen zijn er groene activiteiten te beleven. “We vinden het belangrijk om ons jubileum samen met de stad te vieren. Dit past bij onze manier van werken, wij zijn een verbindende partij tussen organisaties en personen. We delen al ruim 10 jaar kennis en tips, starten groene projecten op en ondersteunen anderen daarbij. Via Het Groene Feest willen we nog meer mensen in Delft laten kennis maken met de mogelijkheden van duurzaam voedsel en het belang en plezier van eetbaar groen in eigen wijk en stad.”

Het complete programma van Het Groene Feest is binnenkort te vinden op de website van Groenkracht.

NATUURLIJK SAMEN

Groenkracht ontwikkelde in het kader van het 10-jarig jubileum ook de expositie NATUURLIJK SAMEN, die je een groene plek in de stad laat ervaren. Het sierlijke houten bouwwerk in de vorm van een slakkenhuis geeft je in foto, video, kunst en verhalen allerhande tips om zelf aan de slag te gaan met groen. Net als in een echte buurttuin kunnen mensen elkaar hier ontmoeten, tips uitwisselen en een praatje maken.

Expositie NATUURLIJK SAMEN staat t/m 31 oktober in OPEN aan het Vesteplein 100. Van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Win hulp bij de uitvoering van jouw groene idee!

De expositie NATUURLIJK SAMEN vormt meteen het startpunt voor een jubileumprijsvraag die Delftenaren uitdaagt om met nieuwe groene ideeën voor hun buurt te komen. Wil je samen met anderen je straat of buurt vergroenen en draagt dit bij aan een beter klimaat? En ga je de plek na de aanleg ook zelf beheren? Het plan dat het beste aansluit op de prijsvraagcriteria wint en wordt door Stichting Groenkracht en de Gemeente Delft samen met de winnaars uitgevoerd.

De deadline voor het inleveren van groene ideeën is donderdag 31 december 2023. De beoordeling wordt uitgevoerd door een jury, bestaande uit onder andere wethouder Frank van Vliet. Meer informatie over de prijsvraag vind je op www.groenkracht.nl.

Over Stichting Groenkracht

Stichting Groenkracht verbindt mensen, organisaties en plaatsen in Delft door veerkrachtige en eetbare initiatieven te verankeren in de stad. De afgelopen 10 jaar legde Groenkracht al meer dan 11.000 m2 eetbaar groen aan in Delft en zetten ze al honderden mensen in beweging voor groen, duurzame voeding en natuur. Groenkracht zet lokale groene initiatieven op samen met bewoners en andere partijen. Ze delen kennis via workshops en cursussen. Via het Mobiele Tuinteam helpen ze scholen met het vergroenen van schoolpleinen. Groenkracht staat altijd voor je klaar met kennis en ondersteuning bij jouw groene idee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio