7.2 C
De Bilt

Het Nieuwe Kijkduin krijgt verder gestalte

Vanaf de zomer van 2024 kunnen bezoekers, bewoners en ondernemers genieten van een vernieuwd Kijkduin-Bad. Donderdag stemde de gemeenteraad in met het voorontwerp Kijkduin Bad – Deltaplein & omgeving. Wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling): “Met deze plannen geven we Kijkduin de allure terug die het verdient. Het blijft een fijne, rustige familiebadplaats met haar unieke kustlijn. We behouden de identiteit , maar maken het ook klaar voor de toekomst.”

Bewoners en bezoekers krijgen in de plannen alle ruimte om over de vernieuwde boulevard langs het strand te kunnen wandelen. De focus ligt op groen en verbinding met de duinen. Ook de historische speelboot en vuurtoren keren terug op hun vertrouwde plek aan de boulevard.

Wethouder Van Asten van de gemeente Den Haag: “Mensen zijn opgegroeid met de speelboot, vuurtoren en draaimolen. Dat willen we behouden. Zodat mensen nog steeds een ijsje kunnen eten aan de boulevard, met datzelfde gevoel van Kijkduin. Maar ook kunnen genieten van alle faciliteiten die een moderne badplaats te bieden heeft.” In de zomer van 2024 moeten het winkelcentrum en de daarboven gebouwde appartementen zijn opgeleverd.

Nieuwe entree

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe entree voor Kijkduin-Bad: de ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) aan de kop van de Kijkduinsestraat en onder het Deltaplein. Ook de bouw van de appartementencomplexen van Nieuw Kijkduin, het winkelcentrum en de ondergrondse parkeergarage vorderen. Binnenkort is de openbare ruimte aan de beurt. In juni beginnen de eerste werkzaamheden aan de nieuwe boulevard, gevolgd door de herinrichting van het Deltaplein. De herinrichting van de buitenruimte tegenover de Sterflats begint eind 2023. Vóór de zomer van 2024 is de nieuwe buitenruimte grotendeels gereed.

Eenvoudig bereikbaar

De boulevard en het Deltaplein zijn voor eenieder, ondanks een kleine helling, eenvoudig toegankelijk. De horeca, het strand en de strandpaviljoens zijn eenvoudig bereikbaar en toegankelijk, ook voor mensen met een fysieke beperking. 

Om de badplaats goed bereikbaar en netjes te houden worden plekken gereserveerd voor (deel-)scooters. Op de Kijkduinsestraat ter hoogte van de uitgang van de EeF komen aan beide zijden plekken voor het stallen van 80 (deel)scooters. Bij de eindhalte van de bus aan de Hoek van Hollandlaan komen nog eens 10 plekken.

Flora en fauna

In de nieuwe inrichting is ook rekening gehouden met de flora en fauna van het gebied. Er worden inheemse soorten geplant, die goed passen op de boulevard aan het strand en die de biodiversiteit vergroten. Vanaf de zomer van 2024 kunnen bezoekers, bewoners en de ondernemers van Kijkduin-Bad genieten van een vernieuwde kustplaats. Lees meer over het voorontwerp Kijkduin Bad – Deltaplein & omgeving hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio