20.8 C
De Bilt

Met hond naar paviljoens Wassenaarse Slag weer toegestaan

Wassenaar Voor bezoekers van de strandpaviljoens aan de Wassenaarse Slag is het met ingang van vandaag toegestaan om met de hond aangelijnd over de strandafgang richting de paviljoens te lopen. Dat mag alleen met aangelijnde viervoeter en achterlangs. Aan de voorkant van de paviljoens is het te allen tijde verboden om met de viervoeter te lopen.

Strandwandeling met hond

Sinds de zomer van 2020 wordt de hondenvlag niet meer gehesen. Met deze vlag werd kenbaar gemaakt dat het verbod van viervoeters op het strand niet gold als hij gehesen was. Echter is het hijsen en strijken van de hondenvlag behoorlijk arbeidsintensief. Vanwege capaciteitsproblemen in deze Coronatijd is daarom besloten om de vlag te verwijderen. Gevolg hiervan was dat er in het zomertijdvak helemaal geen viervoeters meer op het strand werden toegelaten. Het college van Wassenaar heeft hier verandering in gebracht door middel van een aanwijsbesluit.

Mooier en veiliger strand

Deze nieuwe regel geldt als volgt: tussen paal HP92.75 en HP92.25 (het recreatiegebied) is het altijd verboden voor viervoeters. Vanaf strandpaal 92.25 richting Katwijk is het vrij om met de viervoeter het strand op te gaan en richting Scheveningen kan dit vanaf paal 92.75. Natuurlijk geldt er altijd een opruimplicht. Op deze manier verwacht de gemeente meer duidelijkheid te scheppen voor hondenbezitters en maken wij er samen een nog mooier en veiliger strand van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio