2.8 C
De Bilt

Ineke Dezentjé Hamming benoemd tot Officier in deOrde van Oranje-Nassau

Hoeksche Waard/Den Haag – Op donderdag 17 juni nam Ineke Dezentjé Hamming – Bluemink (68) uit Numansdorp afscheid als voorzitter van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland. Aan het einde van de afscheidsbijeenkomst in Den Haag, die door een klein gezelschap werd bijgewoond en door een groot aantal mensen digitaal werd gevolgd, hield burgemeester Bram van Hemmen een toespraak.

Toespraak met felicitatie van Mark Rutte

De toespraak werd afgesloten met een heel bijzondere boodschap: ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.’ Ook demissionair premier Mark Rutte feliciteerde mevrouw Dezentjé Hamming persoonlijk via een videoboodschap.

Bijzondere bijdrage van landelijke en internationale betekenis

Personen die benoemd worden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau zijn met hun bijzondere bijdrage vaak van landelijke of zelfs internationale betekenis geweest. En dat is zeker het geval voor Ineke Dezentjé Hamming. In de 10 jaar dat zij voorzitter was, heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de technologische industrie in binnen- en buitenland.

Aan de basis

Ze heeft aan de basis gestaan van belangrijke ontwikkelingen voor de toekomst van de hightech industrie en verloor daarbij aspecten zoals onderwijs en gelijke kansen niet uit het oog. Ook leidde ze handelsmissies met het Koninklijk Huis en adviseert ze ministeries en het kabinet. Naast haar rol als voorzitter bij de FME zette ze zich heel actief in voor de technologie, het onderwijs en innovatie.

Met buitengewone inzet zorgde ze ervoor dat onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aansluiten. Ze was onder andere 4 jaar lid van de Cybersecurity Raad, was ze 10 jaar actief als lid van de raad van toezicht van de Marin Stakeholders Association en 2 jaar lid van de raad van toezicht van het Platform Talent voor Technologie.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink

In de Hoeksche Waard was ze van 2002 tot 2004 actief als gemeenteraadslid voor de VVD in de voormalige gemeente Cromstrijen. Dit allemaal is nog maar een kleine selectie van al haar bijzondere werkzaamheden. Voor de aanvraag van de koninklijke onderscheiding schreven meerdere prominente personen uit de politiek en het bedrijfsleven een ondersteunde brief over hun enorme waardering voor de inzet en prestaties van mevrouw Dezentjé Hamming. Het is onvoorstelbaar knap hoe zij al deze functies met veel succes naast elkaar wist uit te voeren.

Lintje uitgereikt in Den Haag

Mevrouw Dezentjé Hamming kreeg de koninklijke onderscheiding in Den Haag, waar speciaal voor haar afscheid als voorzitter van FME een programma opgezet was. Zo werden er een videocompilatie en 3 persoonlijke videoboodschappen getoond, waaronder van demissionair premier Mark Rutte.

Mooie woorden

Burgemeester Bram van Hemmen sprak mevrouw Dezentjé Hamming toe met mooie woorden over haar uitmuntende prestaties. Zo sprak hij: ‘Met uw enthousiasme en gedrevenheid krijgt u anderen mee. Waar veel leiders opdrachten geven, probeert u een vonk over te brengen. En dat is u zeer goed gelukt. Daarom vind ik het een grote eer dat het Zijne Majesteit De Koning heeft behaagd om u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau!’ Burgemeester Van Hemmen overhandigde na zijn speech het lintje aan de partner van mevrouw Dezentjé Hamming, die daarop vol trots het lintje bij zijn vrouw opspeldde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio