10.4 C
De Bilt

Invictus Games krijgen steun van 5 bekende Hagenaars

Van 16 tot en met 22 april is Den Haag gaststad van de Invictus Games Den Haag. Vijf prominente Hagenaars zetten zich in om de bijzondere verhalen achter dit unieke evenement uit te dragen. Columnist en presentator Sjaak Bral, presentator en acteur Bas Muijs, maar ook politieagente Thessa, die onlangs bekendheid genereerde door haar hoofdrol in de televisieserie Bureau Hofstad, maakt deel uit van dit Haagse ambassadeursteam.

Professioneel honkbalspeler Kalian Sams en Paralympisch snowboardster Renske van Beek maken het team compleet. Samen hebben zij maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk Hagenaars informeren en enthousiasmeren over de Invictus Games.

Invictus Games Den Haag: zoveel meer dan sport

De Invictus Games verenigen 500 fysiek en mentaal gewonde militairen uit 20 landen in het Haagse Zuiderpark. Zij gaan met elkaar de sportieve strijd aan in 10 verschillende sporten. Toch draait dit evenement om zoveel meer dan sport alleen. Het evenement gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren en revalidatie te ondersteunen. Maar het is bovenal een evenement dat als doel heeft breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.  

Burgemeester Jan van Zanen kijkt uit naar het evenement: “De Invictus Games zijn een eerbetoon aan alle veteranen die zich in hebben gezet voor de waarden die we in Den Haag zo belangrijk vinden: vrede en recht. Juist in deze tijden past het om onze waardering en dankbaarheid te tonen.”

Haagse ambassadeurs

De vijf ambassadeurs zetten zich in om de bijzondere en veerkrachtige verhalen achter de deelnemers en het evenement over het voetlicht te brengen. Vijf bevlogen en betrokken Hagenaars die ieder een andere doelgroep aanspreken en hun netwerk en bereik inzetten om de Invictus Games het podium te geven dat dit evenement verdient.  

Sjaak Bral: “De Invictus Games zijn voor mij het bewijs dat wij allemaal, ieder op z’n eigen manier, iets bijzonders kunnen betekenen. Voor onszelf, maar vooral voor een ander. Eervol dat ik een steentje mag bijdragen aan dit geweldige evenement!”

Evenemententerrein Zuiderpark gratis te bezoeken

Het Haagse Zuiderpark wordt van 16 tot en met 22 april omgetoverd tot het evenemententerrein van de Invictus Games. Zeven dagen lang kunnen bezoekers onder andere luisteren naar optredens. Maar ook voor sportievelingen is er genoeg te beleven: boulderen, abseilen, boogschieten en BMX’en op een pumptrack staan op het programma. Diverse sportbonden laten bezoekers kennis maken met hun sport en op het tijdelijke Cruyff Court worden sporten voor mensen met een beperking aangeboden. 

Het evenemententerrein is dagelijks gratis te bezoeken. Voor het bezoeken van een wedstrijd zijn tegen betaling toegangskaarten beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio