15 C
De Bilt

Jaarlijkse evenementen Voorburg en Leidschendam verzekerd van 3 jaar subsidie

De evenementen ‘A Walk Downtown’ in Voorburg en ‘Vlietdagen Leidschendam’ in 2022 waren een succes. Beide evenementen brachten veel bezoekers op de been en de twee concerten van A Walk Downtown op het Stationsplein waren uitverkocht. De ondernemersfondsen gaan graag door met het organiseren van een jaarlijks evenement in beide winkelgebieden. De gemeente heeft daarom besloten tot en met 2025 subsidie beschikbaar te stellen voor een jaarlijks evenement en stadsontbijt in Leidschendam Centrum en het Huygenskwartier Voorburg. De jaarlijkse subsidiebijdrage is € 35.000 per winkelgebied en € 7.000 per stadsontbijt.

Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Beide evenementen zijn goed bezocht en zorgen voor reuring en levendigheid in de winkelgebieden. Ik ben trots op wat de ondernemersfondsen hebben neergezet, twee bruisende evenementen waar veel inwoners van hebben genoten. Om de ondernemers zekerheid te bieden hebben we besloten de komende drie jaar subsidie toe te kennen.”

Evaluatie

De gemeente en de ondernemersfondsen Leidschendam Centrum en Huygenskwartier Voorburg spraken af om van 2022 een pilotjaar te maken voor een nieuwe invulling van het evenement ‘de Vlietdagen’. De ondernemersfondsen ontvingen subsidie om in hun eigen kern een evenement te organiseren op een zelfgekozen moment, passend bij het profiel van hun winkelgebied. Uit de evaluatie bleek dat de betrokkenheid van de ondernemers is vergroot en de evenementen hebben bijgedragen aan profilering en levendigheid van de winkelgebieden.

Alfred van Kesteren, voorzitter ondernemersfonds Leidschendam Centrum: “We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement in Leidschendam. Helaas zat het weer een beetje tegen maar desondanks hebben we leuke en gezellige ‘Vlietdagen Leidschendam’ gehad. Door deze verlenging kunnen we de komende 3 jaar nog leuke evenementen inplannen in ons Centrum.”

Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg

Edwin Marijs, voorzitter ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg: “We zijn zeer tevreden met het resultaat van de eerste keer ‘A Walk Downtown’. Door de verschillende podia en de 2 dagen braderie met gezellige kraampjes hebben wij het evenement echt midden in het Huygenskwartier neergezet. Uitverkochte muziekavonden op het Stationsplein in combinatie met een afwisselend programma op zaterdag en zondag voor jong en oud. Het evenement is voor en door ondernemers neergezet en wij zijn dan ook erg blij dat wij vanuit de gemeente de toezegging voor de komende 3 jaar hebben gekregen. In 2023 zal ‘A walk Downtown’ in het eerste weekend van juni zijn!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio