15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Jongerenpunt070 geeft jongeren duwtje in de rug

‘Wat wil jij nu eigenlijk? Denken of doen? Kennis of geld? Kennis of macht? Vechten of vluchten? Werken of leren?’ Posters met deze teksten plus de gezichten van 5 jongerencoaches zijn sinds kort overal in Den Haag te zien op digitale abri’s. Het gaat om een campagne van Jongerenpunt070.

Met de campagne wil Jongerenpunt070 zichtbaarder worden voor Haagse jongeren. De vraagstellingen helpen gesprekken op gang te brengen en nog meer inzicht te krijgen in wat jongeren motiveert.

Jongerenpunt070

Jongerenpunt070 is er voor iedereen in Den Haag tussen de 16 en 27 jaar. Jongeren kunnen er met van alles terecht, maar de focus ligt op het begeleiden van jongeren naar een passende baan of studie. Het Jongerenpunt werkt met coaches als vast aanspreekpunt van de jongeren. Er werken op dit moment 62 coaches bij het Jongerenpunt, die het afgelopen jaar contact hadden met 10.738 jongeren.

Positieve energie

“Zodra je bij Jongerenpunt070 binnenkomt, voel je de positieve energie”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Werk, Wijken en Dienstverlening. “Het Jongerenpunt kent de opleidingen die bij jouw talenten passen en kan je in contact brengen met werkgevers. Ook kun je tips krijgen over handige workshops en andere jongeren leren kennen en ervaringen delen. Kortom, je staat er niet alleen voor”.

Kavita-Parbhudayal-campagne-Jongerenpunt. Foto: Henriettte Guest

Ook de 21-jarige Hagenaar Mo heeft dat zo ervaren. “Ik ging niet naar school, maar wist ook niet welke mogelijkheden er waren. Kwam er iemand met me praten, ging het altijd over wat niet goed ging. Bij Jongerenpunt070 kijken ze wat je wel kan en wat je wil. Nu volg ik een technische opleiding en denk ik erover een eigen bedrijfje te beginnen als ik mijn diploma heb”.

Jongerenpunt070 begeleidde alleen al vorig jaar ruim 550 jongeren actief naar onderwijs, zo’n 200 jongeren naar een stageplek of leerwerkplek en circa 500 jongeren naar werk. “Het Jongerenpunt”, besluit Kavita Parbhudayal, “geeft je dat positieve duwtje in je rug dat we allemaal wel eens nodig hebben”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio