4.2 C
De Bilt

Kaarsjesavond in Zoetermeer op dinsdag 13 december

Zoetermeer – Dinsdag 13 december viert Zoetermeer weer Kaarsjesavond. Het lichtjesfeest begint om 18.30 uur bij de Dobbeplas aan de Markt waar burgemeester Michel Bezuijen rond 18.50 uur de grote stadskerstboom verlicht. Vervolgens gaat de Kaarsjesavond verder in de sfeervol verlichte Dorpsstraat waar tot 21.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden.

Stadskerstboom

Jaarlijks plaats de gemeente Zoetermeer de grote stadskerstboom in de Dobbeplas aan de Markt. Op 6 en 7 december wordt de boom en in de Dobbeplas opgebouwd. De stadskerstboom is zeventien meter hoog en er worden 60.000 led-lampen in de boom gehangen. Om 18.50 uur telt burgemeester Michel Bezuijen samen met alle aanwezigen af en ontsteekt de verlichting van de stadskerstboom. Vanwege de energiecrisis heeft de gemeente besloten om de verlichting in de stadskerstboom niet meer 24 uur per dag te laten branden, maar alleen tussen 16.30 en 00.30 uur. De stadskerstboom blijft tot 6 januari 2023 (Drie Koningen) staan en wordt daarna afgebroken.

Kaarsjesavond Dorpsstraat

De prachtige historische Dorpsstraat is tijdens Kaarsjesavond sfeervol verlicht. Tussen 19.00 en 21.00 uur vinden er allerlei leuke activiteiten plaats.Geniet van de optredens van verschillende koren en er wordt op verschillende plekken gratis heerlijk warme chocolademelk uitgedeeld. Natuurlijk is de kerstman aanwezig met zijn arrenslee en zijn elfjes. Er is een levende kerststal en er zijn dansende kerstbomen.

Win een prijs

Kinderen mogen zichzelf met lichtjes aankleden. Het kind met de mooiste versiering wint een mooie prijs. Komt u ook? Zoetermeer is dé plek voor gezelligheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio