6 C
De Bilt

Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

Staphorst/Den Haag – Voor met name dames is het op Prinsjesdag belangrijk bijzonder voor de dag te komen in de Ridderzaal. Staphorst wordt dit jaar niet alleen vertegenwoordigd door de Staphorster dames, maar ook door ChristenUnie kamerlid Carla Dik-Faber. Ze kiest dit jaar voor een pakje van Staphorster klederdracht. Ontwerpster is Roelie van Dijk-Knoll uit Rouveen.

Carla Dik-Faber draagt een jasje en rok gemaakt van oude klederdrachtstoffen: ‘De stoffen waarmee het jasje en de rok zijn gemaakt, evenals de zilveren knopen, zijn eerder gedragen bij alledaagse of bijzondere gelegenheden. Ze vertellen het levensverhaal van mensen. Zo zijn de pofmouwen gemaakt van een zondagse schort; de rode, op originele wijze gevouwen doek werd dagelijks gedragen en is de bies van het jasje van blauwe krablappenstof. De rok is gemaakt van verschillende borstrokkenstof.’

thumbnail?id=11 pJkvnJs01B H7w5z9eIp jXpLqB73n&sz=w300
© ChristenUnie | Anne-Saar Kunz

Voor de fotoreportage is ze op de foto gegaan met Jentje Bonte-Hulst (84). De foto’s zijn gemaakt op zowel een traditionele locatie, een monumentale boerderij, als een moderne locatie, de zuivelfabriek in Rouveen.

Carla Dik-Faber kiest voor Prinsjesdag altijd een bijzondere outfit. Eerder verscheen ze in kleding gemaakt van oude Marine-uniformen, PET-flessen, leer van treinstoelen en visnetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio