20 C
De Bilt

Keuzestress? Studiekeuzecafé ROC Mondriaan helpt jongeren naar hun ideale opleiding

Op dinsdag 28 mei organiseert Studiekeuze Info Punt (StIP) van ROC Mondriaan het Studiekeuzecafé, speciaal voor jongeren die worstelen met hun studiekeuze of op zoek zijn naar een passende opleiding. De studieloopbaanadviseurs van StIP begrijpen als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om een keuze te maken in het groeiende aanbod van opleidingen. “Er zijn steeds meer opleidingen waaruit jongeren kunnen kiezen. Dit geeft aankomende studenten soms ook keuzestress,” zegt loopbaanadviseur Lara van de Stadt-Creveld.

Vertrouwen krijgen

Tijdens het Studiekeuzecafé kunnen jongeren gesprekken met loopbaanadviseurs voeren en deelnemen aan diverse gratis workshops. In deze workshops en gesprekken krijgen ze antwoord op drie essentiële vragen: ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’. Lara legt uit: “Om een passende studiekeuze te maken, is het belangrijk om te weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Als je inzicht hebt in je kwaliteiten, interesses en waarden, is het makkelijker om een geschikte studie te kiezen”. Door interactieve sessies en persoonlijke begeleiding krijgen jongeren de kans om deze interesses, kwaliteiten en waarden bij zichzelf te ontdekken. Daarnaast is er een financieel dienstverlener aanwezig om jongeren te helpen met specifieke vragen over financiën.

Keuzestress is niet nodig
Keuzestress is niet nodig – Foto: ROC Mondriaan

Studiekeuzecafé

Jongeren die willen deelnemen aan het Studiekeuzecafé kunnen zich aanmelden via de website van ROC Mondriaan. De toegang is gratis en alle jongeren zijn van harte welkom om deel te nemen.

  • Locatie: Waldorpstraat 41, Den Haag
  • Wanneer: dinsdag 28 mei
  • Tijd: 16:00 – 18:00 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio