Kijkers Team West kunnen ‘tippen’ via WhatsApp

Den Haag – Kijkers van het regionale opsporingsprogramma Team West kunnen tijdens de uitzending van dinsdag 29 augustus bij wijze van proef in de zaak van een zware mishandeling in Leiden tips doorgeven via WhatsApp.

De politie onderzoekt hiermee de veranderende behoeftes en mogelijkheden van communicatie met de kijkers. Zowel tijdens de eerste uitzending als tijdens de herhalingen op dinsdag 29 en woensdag 30 augustus zitten twee medewerkers van de politie klaar om de tips die via WhatsApp binnen komen te verwerken en door te zetten naar het rechercheteam dat de zaak onderzoekt.

Janvossensteeg

Tijdens deze uitzending is het, vanwege de proef, alleen nog voor deze zaak mogelijk om de tips ook via WhatsApp door te geven in het onderzoek naar de zware mishandeling van een 25-jarige Leidenaar, die maandag 7 augustus aan het eind van de middag plaatsvond in de Janvossensteeg. In de uitzending toont de politie beelden van de man die verdachte is in deze zaak.

Proef met WhatsApp

Of WhatsApp in de toekomst vaker wordt gebruikt om tips van kijkers te ontvangen, staat volgens Dick Goijert nog niet vast. Dick, woordvoerder Opsporingscommunicatie van de politie-eenheid Den Haag, geeft aan dat deze proef eerst wordt geëvalueerd. ‘Daarna gaan we kijken of, en zoja hoe, we WhatsApp bij Team West en andere regionale en landelijke opsporingsprogramma’s kunnen inzetten.’

Inwoners betrekken bij onderzoeken

De politie-eenheid Den Haag onderzoekt meerdere mogelijkheden om inwoners beter te betrekken bij onderzoeken in de regio. Vaak beschikken inwoners namelijk over informatie die de politie verder kan helpen in een onderzoek. Sterker nog; het gebeurt regelmatig dat de politie een zaak helemaal kan oplossen dankzij tips die inwoners doorgeven.

SMS-bom

Regelmatig zoekt de politie naar nieuwe manieren om inwoners zo specifiek mogelijk te kunnen benaderen. Rondom de uitzending van Team West op 22 augustus, met daarin aandacht voor de moord op de 85-jarige Ans van der Meer in Loosduinen, verstuurde de politie bijvoorbeeld een SMS-bom naar zo’n achthonderd mensen die in de buurt van een pinlocatie aanwezig waren op het moment dat een man daar geld opnam met de gestolen pinpas van het slachtoffer. In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond 29 augustus wordt nu landelijk aandacht gevraagd voor dit ernstige misdrijf.

Overige onderwerpen

Team West besteedt dinsdag 29 augustus verder aandacht aan de volgende onderwerpen:
– De dubbele liquidatie in Zoetermeer op dinsdag 25 april
– Fraude met de verkoop van een gestolen auto in Gouda
– Beelden van woninginbrekers in Delft en Rijswijk

In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdagavond 29 augustus wordt er aandacht gevraagd voor de moord op de 85-jarige Ans van der Meer in Loosduinen en tevens voor de dubbele liquidatie in Zoetermeer.

Bron: Politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio