14.8 C
De Bilt

King for a Day: Vmbo-debat Sport en Gezondheid

Leiden – Gemeente Leiden werkt aan nieuw beleid over Sport en Gezondheid voor 2019-2022. Hiervoor gaat de gemeente op verschillende manier met inwoners in gesprek. Op vrijdag 23 november organiseert King for a Day in samenwerking met de gemeente Leiden een groot debat voor vmbo-leerlingen. In het Leidse Volkshuis gaan de scholieren met elkaar en raadsleden in debat onder leiding van Linda Hakeboom, onder andere bekend van het BNN programma Trippers.

Op sportverenigingen moet de verkoop van snoep en frituur verboden worden. Voorlichting in de klas over de gevaren van alcohol en druggebruik heeft geen nut. Aan de hand van onder andere deze prikkelende stellingen gaan in totaal 200 vmbo-scholieren met elkaar in debat over thema’s rondom gezondheid en sport. De stellingen worden ingeleid door onder andere een ervaringsexpert van Brijder en sport en jongerenwerk Leiden. Ook zijn er raadsleden van diverse partijen aanwezig. De beste debater en de scholier met het meest creatieve argument wordt gekozen door de jury. Deze jury bestaat uit verschillende (ervarings)experts.

Praktische informatie:

Datum:                Vrijdag 23 november 2018
Tijd:                     14.15 tot 15.30 (inloop vanaf 14.00 uur)
Locatie:               Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a
Debatleider:        Linda Hakeboom

King for a day

King for a Day is het jongerenplatform van de gemeente Leiden voor Leidse jongeren tussen de 10 en 24 jaar. Bij King for a Day krijgen jongeren de kans hun visie, zorgen en ideeën over de stad door te geven aan professionals die dagelijks bezig zijn met het bouwen aan de stad. Ook mogen jongeren ideeën uitvoeren en dragen zij actief bij aan de stad. King for a Day wordt in opdracht van de gemeente Leiden uitgevoerd door Diversion, bureau voor maatschappelijke innovatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio