16.1 C
De Bilt

Klaas Tigelaar aan de slag als verkenner in Wassenaar

Oud-burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar is aangesteld als verkenner voor het vormen van een meerderheidscoalitie in Wassenaar. De verkenner start zo snel mogelijk met de gesprekken met alle acht fracties in de raad. De heer Tigelaar is gevraagd om in de week van 16 januari verslag uit te brengen. Daarin zal hij de opties schetsen voor een stabiele meerderheidscoalitie, met de intentie te komen tot een zo raadsbreed mogelijk akkoord.

Tijdens de raadsvergadering van 13 december heeft de gemeenteraad van Wassenaar unaniem een motie aangenomen tot het aanstellen van een verkenner. Na het vertrek van de VVD uit de coalitie op 30 november 2022, was sprake van een minderheidscoalitie van Hart van Wassenaar, Lokaal Wassenaar en GroenLinks.

Klaas Tigelaar

De heer Tigelaar is sinds september 2021 voorzitter van het college van bestuur van de Laurentius Stichting, een stichting voor Katholiek onderwijs en opvang. Daarvoor was hij gedurende vijf jaar burgemeester van Leidschendam-Voorburg en negen jaar burgemeester van Oud-Beijerland. Na de afgelopen verkiezingen was hij informateur in Veenendaal, waar een breed raadsakkoord is gesloten. Tussen 1994 en 2002 is hij actief geweest als raadslid in de gemeente Alphen aan de Rijn, waarna hij vijf jaar de functie van wethouder vervulde in deze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio