Kom erbij en neem iemand mee!

Dit jaar is het thema van de Week tegen Eenzaamheid: ‘Kom erbij en neem iemand mee!’ Iedereen kan zich alleen of eenzaam voelen, jong en oud. Vooral de afgelopen periode is het voor veel Zoetermeerders pittig geweest. Nu er weer meer kan, vinden sommigen het lastig om op iets af te stappen of om activiteiten te ondernemen.

In de eerste week van oktober is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land zijn er activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. ‘Veel mensen zaten de afgelopen periode meer thuis en hadden minder contacten’, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak (zorg en welzijn). ‘Nu er langzamerhand meer kan, willen we inwoners aanmoedigen om weer meer contacten te zoeken en activiteiten te ondernemen. Dat kan soms lastig zijn. Daarom is het thema dit jaar: “Kom erbij en neem iemand mee!” Want alleen samen kunnen we gevoelens van eenzaamheid tegengaan.’

Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren leden van de Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid allerlei activiteiten. Het overzicht vindt u op www.zoetermeertegeneenzaamheid.nl.

De Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit bedrijven, de gemeente, vrijwilligers en allerlei organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport, cultuur en levensbeschouwing. Hun visie is dat iedereen iets kan doen om eenzaamheid te verlichten. Meerdere keren per jaar komen zij samen bij een netwerkbijeenkomst. De volgende bijeenkomst is op donderdag 14 oktober van 15.00 tot 17.30 uur. Wilt u hierbij zijn? Of wilt u ook deelnemer worden? Meld u aan via: tegeneenzaamheid@zoetermeer.nl

Campagne Kom Erbij voor jongeren

Bij het woord eenzaamheid denken we snel aan ouderen en niet aan jongeren, terwijl die zich ook alleen voelen of worstelen met eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt de campagne Kom Erbij gelanceerd. Deze campagne richt zich op de bewustwording van eenzame gevoelens onder jongeren. Het is de start van allerlei activiteiten die de Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid gaat opzetten. Dit doen ze samen met organisaties met ervaring en expertise op gebied van jongerenwerk. Er worden workshops aangeboden op scholen, een jongerenconferentie en jongeren mogen zelf een festival organiseren. Kijk voor meer informatie op: www.komerbijzoetermeer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img