10.1 C
De Bilt

Kom naar buiten: ontmoetingen in de wijk in Zoetermeer

Zoetermeer – Afgelopen zaterdag 12 maart ging de ‘Kom naar buiten’ bus in Zoetermeer weer de wijk in. Bewonersgroepen de Wadies, De Eilanden en Heemburgh organiseerden deze keer in samenwerking met Perron 1 leuke activiteiten voor jong en oud in de wijk Oosterheem. Wethouder Ter Laak was ook aanwezig.

Kom naar buiten

Op drie plekken in de wijk werden er schoonmaakacties gehouden. In Heemburgh werd dit gedaan in de vorm van een schattenjacht. Het was een zonnige dag waarbij kinderen, maar ook volwassenen verkleed en geschminkt op pad gingen. Na afloop was het tijd voor een drankje en heerlijke pannenkoeken.

Wethouder Ter Laak: ‘’De Coronacrisis heeft een enorme impact op bewoners, hun sociale contacten en activiteiten. De diverse wijkteams hebben signalen gekregen over financiële, fysieke en mentale gevolgen. Met burendag is het startsein gegeven voor ‘Kom naar buiten’. Nu mogen we eindelijk van start. We sluiten de blijf thuis periode af, geven ontmoetingen een impuls en kijken we vooruit met als doel: voor iedereen een gezond leven in en na coronatijd.’’

Meer dan 40 keer de wijken in

De gemeente organiseert samen met Buurtwerk en organisaties uit de wijk verschillende activiteiten. T/m september 2022 gaat de ‘Kom naar buiten’ bus meer dan veertig keer de wijken in met een mobiel pop-up terras. Het gaat om laagdrempelige activiteiten en gespreksvormen zodat bewoners in gesprek gaan over wat deze periode voor hem of haar heeft betekend. Waar nodig wordt de juiste ondersteuning/hulp geboden. Kom naar buiten is gericht op ontmoeten, luisteren en verbinden. Met extra aandacht voor de kwetsbare doelgroep. We willen de veerkracht en weerbaarheid bij bewoners ondersteunen en stimuleren. Hierbij geven we aandacht aan onderwerpen zoals bewegen, voeding, psychisch welbevinden en sociale contacten.

Meer informatie

Informatie over Kom naar buiten en de aankomende activiteiten in de wijken staan op www.zoetermeer.nl/komnaarbuiten.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio