Kom naar het cybersecurity experience event in Zoetermeer

Zoetermeer – Cyber security is ‘hot’ en daar weet hackman Rickey Gevers alles van. Hij is ethisch hacker en vertelt tijdens het cybersecurity experience event dinsdag 2 oktober in de Dutch Innovation Factory, onder andere hoe hij actrice Lieke van Lexmond hackte. Ook vertelt het Zoetermeerse bedrijf Computest hoe zij toegang kreeg tot een infotainment systeem van een populaire auto, waardoor de privacy van bestuurders ernstig kon worden geschaad.

 

Nu steeds meer en intensiever gebruik van internet wordt gemaakt, komen we ook vaker met cybercrime in aanraking. Volgens het CBS vonden er vorig jaar maar liefst 2,5 miljoen cybercrime-aanvallen in Nederland plaats. Tijd dus om iedereen wakker te schudden en bewust te maken van de online gevaren!

 

”Voor mij en ook voor veel andere mensen, lijkt cybersecurity een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Juist daarom is het extra belangrijk dat je binnen een bedrijf iemand hebt die feiten en fictie van elkaar kan scheiden. De Haagse Hogeschool geeft in Zoetermeer de voor Nederland unieke opleiding Information Securiy Management. De studenten die hier afstuderen zijn straks de verbinding tussen technici, beleidsmakers en de directeuren bij bedrijven. Samenwerking is noodzakelijk om je op de juiste manier te wapenen tegen uitdagingen die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Kennis over dit relatief nieuwe vakgebied wordt steeds belangrijker in een steeds digitalere wereld. Ik ben trots dat deze professionals in Zoetermeer worden opgeleid.”

Jan Idema, wethouder Onderwijs en Economie

 

Het cybersecurity event wordt georganiseerd in samenwerking met De Haagse Hogeschool en het Centre of Expertise Cyber Security.

 

Naast Rickey Gevers, die nog steeds hackt, maar dan als social security expert bij RedSocks zijn er nog meer Cyber Security-gastsprekers tijdens het event op dinsdag 2 oktober van 13:00 – 18:00 in de Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg 37 in Zoetermeer. Je kunt je hiervoor nog aanmelden via info@dutchinnovationfactory.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio