14.9 C
De Bilt

Kom ook naar de Veteranenavond op 30 juni

Zoetemeer – Tijdens de 13e Veteranenavond op zaterdag 30 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen. Bent u er ook bij? Het belooft een feestelijke avond te worden met een uitgebreid programma, waaronder een defilé van historische en moderne militaire voertuigen. Deze stoet vertrekt om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komt rond 19.30 aan op de Markt, waar burgemeester Aptroot hen verwelkomt.

 Tijdens de Veteranenavond bedanken we de Zoetermeerse veteranen die zich, nu en in het verleden, hebben ingezet voor vrede. Door een deel van de stad is een defilé van historische en moderne militaire voertuigen. Wilt u de veteranen toejuichen? De precieze route van de stoet vindt u op www.zoetermeer.nl/veteranen. Zoetermeerders die langs de route wonen, kunnen langs de route van het defilé de Nederlandse vlag uitsteken als eerbetoon aan de veteranen.

Activiteiten op de Markt

Op de Markt is er tijdens deze avond genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen deze avond geschminkt worden en diverse militaire uniformen en hoofddeksels passen. Vanaf 18.30 treedt het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee op. Dit Tamboerkorps bestaat geheel uit vrijwilligers, waaronder voormalige marechaussee-muzikanten en andere getalenteerden. Alles natuurlijk met een militair karakter. Wanneer het defilé aankomt op de Markt, verwelkomt burgemeester Aptroot de veteranen. Daarna kan iedereen de militaire voertuigen bekijken.

 

Programma:

18.30 uur                      Start defilé vanaf de Buytenparklaan

18.30 uur                      Welkomstwoord door Wart Meijroos

18.45 uur                     Optreden Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee

19.30 – 19.45 uur         Voertuigen arriveren op de Markt. Aansluitend speech van                                                 burgemeester Aptroot.

19.45  uur                    Stactic show en mogelijkheid om de voertuigen te bezichtigen.

Over de Veteranendag

Ieder jaar vieren we in Nederland op de laatste zaterdag in juni de Veteranendag. Tijdens deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld. Veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies, van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Zij zijn te herkennen aan een speciaal veteraneninsigne. Maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor hun inzet staat deze dag centraal. Zoetermeer organiseert de Veteranenavond vanaf 18.30 uur om iedereen de gelegenheid te geven overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio