14.9 C
De Bilt

Leidschendam-Voorburg van start met online verlengen rijbewijs

Vanaf 1 september 2022 kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg hun rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. Daarna is het rijbewijs al na twee werkdagen op te halen in het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Rijbewijs verlengen in Leidschendam-Voorburg

Burgemeester Jules Bijl: “Mensen kunnen straks kiezen wat het beste uitkomt of de voorkeur heeft: of het rijbewijs online verlengen of een afspraak maken bij het Servicecentrum. Dit is een mooie toevoeging aan onze dienstverlening.” Online aanvragen is alleen mogelijk als het rijbewijs verlengd wordt of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, gaat hiervoor nog wel naar het Servicecentrum.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio