De lichtjes in de kerstboom worden digitaal ontstoken

Delft In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus gaat Lichtjesavond 2021 niet door. Wel worden de lampjes in de kerstboom ontstoken door burgemeester Van Bijsterveldt. Dit is online te volgen voor iedereen uit Delft en daarbuiten.

De Delftse gemeente en ondernemers hadden grootse plannen voor een fysieke invulling van Lichtjesavond 2021. Helaas is het gezien de huidige ontwikkelingen en maatregelen echter onmogelijk om de grote bezoekersaantallen van Lichtjesavond in de Delftse binnenstad te ontvangen. Daarom is in samenspraak met de betrokken partijen besloten geen fysieke activiteiten te organiseren.

Digitale ontsteking lichtjes

Omdat geen enkele Delftenaar, jong of oud, het ontsteken van de lampjes in de kerstboom op de tweede dinsdag van december wil missen, zal de burgemeester online de lampjes in de kerstboom ontsteken en haar wens voor de feestdagen uitspreken. Geen grote show zoals op Lichtjesavond, maar wel een moment om met elkaar terug te blikken op afgelopen jaar en wensen uit te spreken voor 2022.

Via deze weg kunnen niet alleen de bezoekers die normaal gesproken naar de binnenstad komen het ontsteken van de lichtjes zien, maar ook mensen voor wie de het evenement fysiek minder toegankelijk zou zijn, zoals ouderen en mensen in zieken- en verzorgingstehuizen. Ook zij kunnen nu meegenieten van het ontsteken van de duizenden lampjes in de kerstboom op de Markt.

Uitzending

De uitzending is op dinsdag 14 december om 19.00 uur te volgen via de Facebookpagina van de Gemeente Delft en De Donkere Dagen van Delft.

Activiteiten in december

Op www.uitagendadelft.com zijn alle kleinschalige activiteiten te vinden die volgens de huidige coronamaatregelen mogelijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio