9.2 C
De Bilt

Lymfoedeempijn: maart is wereldwijd de “Lymphedema awareness month”

Debora, centrum voor leven met en na kanker in Delft, zet de deuren open voor iedereen met lymfoedeempijn na borstkanker. Debora in Delft is een ontmoetingsplek voor iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande. Het is een veilige ruimte waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt en waar zij informatie over kanker kunnen vinden. Debora staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun. 

Bratelle de “wonderbeha” die pijn van lymfoedeem na borstkanker verlicht

Voor de buitenwereld genezen van borstkanker, maar één op de vier vrouwen krijgt er levenslang lymfoedeem in en om de borst voor terug: pijnlijke vochtophopingen in de borst, oksel of rug als gevolg van de bestralingen. Het is onzichtbaar leed, aldus Anita Schimmel (initiatiefneemster Bratelle), die borstkanker heeft gehad en chronisch lymfoedeem ontwikkelde. Zij richtte samen met vriendin Anneke Geitenbeek en Mariette Jilderda, Stichting Bratelle op en ontwikkelde een speciale beha. Een ‘wonderbeha’ die zacht masserend de klachten aanzienlijk verlicht.

Anneke en Anita zijn op maandag 14 maart vanaf 19:00 bij Debora, centrum voor leven met en na kanker, Aart van der Leeuwlaan 9 in Delft. Wil je meer weten over lymfoedeem na borstkanker of het verhaal achter Stichting Bratelle? Meld je aan bij Anneke Geitenbeek op 06-58853261.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio