27.9 C
De Bilt

Martijn Vroom geïnstalleerd als burgemeester Leidschendam-Voorburg

Martijn Vroom is maandagavond 6 maart tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering door commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigd als burgemeester van Leidschendam-Voorburg.

Jaap Smit is blij dat het bestuurlijke talent van Martijn Vroom voor de provincie Zuid-Holland behouden blijft en feliciteerde de inwoners van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg met deze energieke, stevige maar ook benaderbare burgemeester.

Martijn Vroom

Vroom werd door Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft, namens de regionale burgemeesters toegesproken en welkom geheten in de regio Haaglanden. ‘Leidschendam-Voorburg boft met Martijn, een eerlijk, positief en open persoon die ergens voor staat. Hij wordt verwelkomd in een prachtige gemeente, met zowel landelijke als stedelijke kwaliteiten’.

Wouter Jorissen, voorzitter van de Vertrouwenscommissie voor de selectieprocedure, sprak hem toe namens de gemeenteraad. ‘De gemeente krijgt met Martijn een burgemeester die dicht bij de mensen staat’.

Ervaring als burgemeester in Krimpen aan den IJssel

Martijn Vroom (48) brengt jarenlange ervaring met zich mee. Van 2008 tot 2015 vervulde hij wethoudersposten in Noordwijk en Waddinxveen en sinds 2015 was hij burgemeester van Krimpen aan den IJssel. In zijn installatierede gaf hij aan dat hij veel zin heeft om de veelkleurigheid en grote diversiteit aan mensen, organisaties en ondernemers in de gemeente te leren kennen en te bezoeken, om zo snel mogelijk de vele verhalen van Leidschendam, Stompwijk en Voorburg te horen.

Waarnemend burgemeester Jules Bijl droeg het stokje over door Martijn Vroom de ambtsketen en voorzittershamer te overhandigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio