Doe mee aan de ZandmotorRun op 13 mei 2018

Den Haag – Na het grote succes van de afgelopen jaren vindt op zondag 13 mei 2018 de derde editie van de ZandmotorRun plaats, een hardloopwedstrijd op het Zuid-Hollandse strand ter hoogte van Den Haag/Monster.

Unieke en pittige loop

De ZandmotorRun bestaat uit 2 afstanden: 5 en 10 kilometer. De deelnemers lopen over het zand en langs de zee. Een pittige loop! Tijdens deze loop staat de beleving en niet de snelheid centraal. Uniek aan deze loop is het tijdelijke karakter; over een aantal jaar zal de kunstmatige zandplaat de ‘Zandmotor’ volledig zijn opgegaan in de kust en niet meer zichtbaar zijn.

Nieuw: KidsRun!

Dit jaar nodigen wij ook de jongste hardlopers (van 10 tot en met 14 jaar) uit om mee te doen aan de ZandmotorRun. Zij lopen een afstand van 2 kilometer.

Schrijf je in!

Het inschrijven voor deze loop is per 1 februari gestart. Wil jij meedoen aan deze unieke en pittige loop? Schrijf je dan nu in via www.zandmotorrun.nl.

Goede doelen-loop

De opbrengsten van de ZandmotorRun (het inschrijfgeld van alle deelnemers) komen volledig ten goede aan de Roparun; een groot hardloopevenement dat geld ophaalt voor zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. De loop wordt belangeloos georganiseerd door provincie Zuid-Holland, en 2 Roparunteams: team 208 (provincie Zuid-Holland) en team 209 (Mad-Runners) en wordt mede mogelijk gemaakt door Ons Water en Decathlon.

In april 2016 vond de eerste ZandmotorRun plaats, met daarbij als start zo’n 600 lopers! Het aantal inschrijvingen, het enthousiasme van de deelnemers, de medewerking van organisaties uit de omgeving en de leuke berichten in de media hebben het organiserend comité aangezet om de komende jaren, zolang de Zandmotor er ligt, deze run te organiseren.

De Zandmotor

De Zandmotor is een opgespoten landtong die ervoor zorgt dat de kust zich op een natuurlijke wijze verbreedt en versterkt. In 2011 is de Zandmotor door Rijkswaterstaat en de provincie aangelegd. Sindsdien is de Zandmotor in beweging en zorgt ieder jaar weer voor een ander beeld. Over een aantal jaar zal de Zandmotor volledig door de kust zijn opgenomen en zijn werk hebben gedaan. Een uniek samenspel tussen innovatie en natuur waarmee Nederland zich weer sterk op de kaart zet met Water.

De provincie Zuid-Holland wil de recreatieve waarde van de Zandmotor optimaal benutten zodat bewoners uit de omgeving de Zandmotor kunnen ervaren en hiervan kunnen genieten.

Bron: Provincie Zuid-Holland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio