14.4 C
De Bilt

MKB Digiwerkplaats tweede jaar ingeluid door wethouder Jan Iedema

Zoetermeer – Sinds 2020 koppelt de MKB Digiwerkplaats in Zoetermeer ondernemers met een digitaal vraagstuk aan studenten voor ondersteuning en advies. En met succes: gedurende het eerste jaar zijn 68 projecten (170% van de doelstelling) succesvol afgerond. Reden voor een feestelijk moment met een doorkijkje naar de projecten die komen gaan.

Feel Good Radio

Ondernemers uit Zoetermeer en de regio werden het afgelopen jaar geholpen met allerlei producten en diensten. Zo ontwikkelden mbo Rijnland-studenten een app voor Feel Good Radio en leverden HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool in een korte periode praktisch en concreet innovatieadvies voor diverse vraagstukken.

Praktijkgerichte aanpak zeer waardevol

Wethouder Jan Iedema, Onderwijs en Economie, feliciteerde de MKB Digiwerkplaats tijdens de bijeenkomst vanmiddag. “Het succes van de MKB Digiwerkplaats geeft aan hoe waardevol deze praktijkgerichte aanpak is. De projecten slaan een brug tussen ondernemers en onderwijs waar zowel studenten als ondernemingen van profiteren.”

Nieuwe projecten

De aankomende periode heeft de MKB Digiwerkplaats meer nieuwe projecten op de planning. Zo staan studenten van ROC Mondriaan vanaf november in de startblokken om ondernemers te ondersteunen in hun volgende stap op het gebied van online marketing en communicatie. En voor advies rondom de AVG en digitaal veilig ondernemen kunnen ondernemers terecht bij Information Security-studenten van De Haagse Hogeschool. Wilt u als ondernemer ook gratis raad en daad van de studenten van de MKB Digiwerkplaats? Bekijk de projecten op www.mkbdigiwerkplaats.nl.

MKB Digiwerkplaats

De mbk digiwerkplaats – een initiatief van onder andere De Haagse Hogeschool, de gemeenten Delft, Den Haag en Zoetermeer –  werkt vanuit de Dutch Innovation Factory en wil ondernemers helpen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering door een brug te slaan tussen ondernemers en het onderwijs.

De Dutch Innovation Factory (DIF) bevindt zich in het Dutch Innovation Park (Zoetermeer). Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio