15.4 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Zoetermeer Zaterdag 14 mei werd er dubbel feest gevierd bij Molen de Hoop. De Molen bestond 125 jaar en er werd een vrijwilliger in het zonnetje gezet. Wethouder Jan Iedema reikte een chapeau beeld uit aan vrijwilliger penningmeester  Fred Worrell.

Waardering

Met zo’n chapeau-beeldje spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de leefbaarheid in de wijk; mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving en de buurt laten zien. De heer Worrel is zo iemand! Hij zet zich al meer dan 36 jaar onafgebroken in als vrijwilliger -penningmeester van Molen de Hoop.

Zo was hij betrokken bij de aankoop (één gulden) van de molen in 1986 en Hij wierf hij  fondsen, maar liefst  f. 500.000,– zodat het gerestaureerd en onderhouden kon worden. In 1987 was de molen weer draai gereed. De Heer Worrell was verrast ‘wat een eer om zo’n mooi beeld te ontvangen, vooral als je dat niet verwacht. Het beeld krijgt een mooi plekje op mijn schoorsteenmantel.’

Mooiste molen

De Zoetermeerse molen staat in heel Nederland bekend als en van de mooiste en best onderhouden molen van het land. Gemeente Zoetermeer is hier trots op. Daarom kreeg ook het bestuur een oorkonde uit handen van de wethouder. Immers de molen is er door en voor alle Zoetermeerders en dat mag gevierd worden. Zaterdag was tevens de aftrap man het jubileumjaar waarin diverse activiteiten worden georganiseerd. Wilt u meer weten?; Klik hier voor hun website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio