13.5 C
De Bilt

Nazorg bij treinongeval in Voorschoten

Gisterenochtend rond 03.25 uur was er in Voorschoten een ongeval met een passagierstrein, een goederentrein en een bouwkraan. Daarbij viel één dodelijk slachtoffer en raakten 19 passagiers gewond. De komende periode staat in het teken van aandacht voor de betrokkenen en herstel van het traject.

In de vroege ochtend van 4 april botsten door nog onbekende oorzaak een passagierstrein en een goederentrein op een bouwkraan. Direct na het ongeval kwam de hulpverlening op gang, met brandweer, politie en ambulances uit het hele land. Ook geschrokken buurtbewoners kwamen de slachtoffers onmiddellijk te hulp, onder meer door die thuis op te vangen.

Nazorg ongeval met besloten bijeenkomsten

Vandaag ontvangen buurtbewoners een uitnodiging voor een besloten bijeenkomst. Wie dat wil, kan dan ervaringen delen en elkaar steunen. Naast burgemeester Nadine Stemerdink zijn enkele experts van de crisisorganisatie aanwezig om vragen te beantwoorden. Volgende week volgt een besloten bijeenkomst voor de vele hulpverleners die zich hebben ingezet.

Gebied voorlopig afgezet

Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan. Het gebied blijft daarom afgezet. De komende periode worden de wrakstukken geborgen en zal het traject worden hersteld. Als het noodzakelijk is om wegen af te sluiten, zorgt de gemeente voor omleidingsborden en aparte berichtgeving op de website, in de sociale media en in de kranten.

Medeleven

Het college van burgemeester en wethouders leeft mee met de slachtoffers en hun familie en vrienden die bij het ongeval zijn betrokken. Wij zijn verdrietig en geschrokken, maar tegelijk onder de indruk van de actiebereidheid van onze inwoners. Hebt u behoefte aan slachtofferhulp? Bel 0900-0101 of bezoek de speciale webpagina van Slachtofferhulp Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio