11.6 C
De Bilt

Nederlaag bij RKDEO doet Spirit geen pijn: 2-1

Door Eric de Vendt – Spirit is er niet in geslaagd om ook de 3e bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Op bezoek bij RKDEO leed de Ouderkerkse ploeg een 2-1 nederlaag.

De eerste helft hielden de mannen van Richard van Cappellen het redelijk in de hand. Beide ploegen zetten wel aan maar echt uitgespeelde kansen waren er niet.

RKDEO maakt na rust het verschil

Na rust maakte de thuisploeg het verschil. Binnen 10 minuten wist de ploeg uit Nootdorp tot 2 keer toe het net te vinden. Die 2-0 achterstand kwam Spirit niet meer te boven. Daniël van der Zwan was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zag zijn inzet op de paal belanden.

In de slotfase was het invaller Mick Veldhoen die het nog even spannend maakte (2-1) en kreeg Daniel Gerritsen nog een grote kans op de gelijkmaker.

Toch verder bekeren voor Spirit

Ondanks de nederlaag bekert Spirit toch door. Het eindigt de bekerpoule op de 2e plaats. Zaterdag begint de competitie. Spirit ontvangt dan thuis IFC.