25.1 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Nieuwbouw appartementen hoek Abtswoudseweg-Zuideinde in Delft

Delft – Woensdag 28 maart ondertekenden wethouder Ferrie Förster van de gemeente Delft en Robert Lekkerkerk en Bert van Mierlo van Ontwikkelingscombinatie Zuideinde VOF de anterieure overeenkomst voor de bouw van circa 80 vrije sector koop- en huurappartementen. Het gewijzigde bestemmingsplan treedt naar verwachting eind 2018 in werking.

Start van de bouw

Bij een start bouw begin 2019 staat oplevering van de woningen gepland voor eind 2020. Deze nieuwbouw draagt bij aan de Delftse woningbouwopgave van circa 15.000 nieuwe woningen tot 2040. 

Ondertekenen

Het ondertekenen van deze overeenkomst is de start van de uitwerking van het ontwerp voor de locatie op de hoek Abtswoudseweg met het Zuideinde (ook wel bekend als Panjo/Bo-rent-locatie). DP6 Architectuurstudio maakt het ontwerp, bestaande uit drie appartementengebouwen en half verdiept parkeren.

Om de realisatie van de nieuwbouw mogelijk te maken, zal in overleg met gemeente Delft een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Ontwikkelingscombinatie Zuideinde VOF organiseert in mei 2018 voor deze procedure een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio