Start nieuwbouw International School Delft Secondary

Delft – Delft heeft sinds een aantal jaren een internationale basisschool: International School Delft (ISD) Primary van de Laurentius stichting. In het schooljaar 2019‐2020 is Stichting Lucas Onderwijs (Stanislas) gestart met internationaal voortgezet onderwijs voor leerlingen van 11‐19 jaar: ISD Secondary. Deze secondary school is met 15 leerlingen in tijdelijke huisvesting aan de Colijnlaan gestart.

Nieuwbouw International School Delft

In het schooljaar 2022-2023 wordt permanente huisvesting voor maximaal 440 leerlingen gerealiseerd op de locatie ‘Gele Scheikunde’. De kavel ligt aan de Prins Bernardlaan tegenover het gebouw van de ISD Primary op de campus van de TU Delft. Voor het realiseren van de nieuwbouw zijn afspraken rondom de taken, verplichtingen en bevoegdheden van de gemeente Delft en Lucas Onderwijs in een projectovereenkomst vastgelegd. Deze overeenkomst is vorige week ondertekend.

Mooie basis

“Het onderwijsconcept van ISD Secondary – inquiry based en future oriented – past uitstekend bij het gebied ‘Gele Scheikunde’. Met de overeenkomst ligt er een mooie basis voor de nieuwbouw”, aldus Ewald van Vliet, voorzitter college van bestuur van Stichting Lucas Onderwijs. Wethouder Hatte van der Woude is blij met deze mijlpaal: “Een feestelijke ondertekening was helaas niet mogelijk door COVID-19, maar we kijken als gemeente uit naar de nieuwbouw en het slaan van de eerste paal voor de ISD Secondary.”

Gevarieerd

Delft heeft een gevarieerde gemeenschap. Veel internationaal georiënteerde instellingen, waaronder de Technische Universiteit, en bedrijven met hun hoofdkantoren zijn in Delft en omgeving gevestigd. Ook is er een toenemend aantal internationale bedrijven en organisaties dat zich in Nederland vestigt. Meer dan de helft van de internationale werknemers laat de keus om zich in Nederland te vestigen sterk afhangen van de beschikbaarheid van internationaal onderwijs. Daarom is de internationale school voor Delft van belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio