17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Nieuwbouw Sint Maartenscollege weer stap dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om het ruimtelijk kader voor het nieuwe Sint Maartenscollege in Voorburg vast te stellen. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor de ontwikkeling van de nieuwbouw.

In dit ruimtelijk kader zijn de stedenbouwkundige spelregels opgenomen die de gemeente meegeeft aan Scholengroep Spinoza. De spelregels gaan bijvoorbeeld over de maximale bouwhoogte en de positie van het gebouw op de locatie. Onderwerpen als verkeer, de uitstraling van het gebouw en groen zijn hierin ook meegenomen. De scholengroep kan nu een architect selecteren die de school zal ontwerpen.

Leerlingen en leraren centraal

Wethouder onderwijs Jeffrey Keus is enthousiast over de ontwikkeling van het nieuwe schoolgebouw: “Het nieuwe Sint Maartenscollege is voor ons een belangrijk project. We hebben met alle ambities de lat hoog gelegd, dat doen we allereerst voor alle leerlingen en leraren. Zij verdienen een prettige en uitdagende leeromgeving. Dit is misschien wel de belangrijkste opgave voor de architect. Tegelijkertijd willen we natuurlijk ook dat gebouw goed in de buurt past.”

Buurt betrokken

Het ruimtelijk kader is opgesteld vanuit een onderzoek. Hierin is onderzocht hoe de school het beste op de locatie geplaatst kan worden. Samen met onder andere leerlingen van de school en buurtbewoners zijn meerdere varianten onderzocht en vergeleken. In de uitwerking van dit onderzoek is de buurt meerdere keren betrokken. Ook in de ontwerp- en uitvoeringsfase zullen buurtbewoners worden betrokken.

Nieuwbouw nodig

Het Sint-Maartenscollege is een scholengemeenschap voor vmbo-t, havo en vwo, gelegen aan de Aart van der Leeuwkade in Voorburg. Het oorspronkelijke schoolgebouw stamt uit 1966 en voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen die we aan onderwijshuisvesting stellen. Daarnaast krijgt de school extra ruimte om te groeien van de huidige 1.220 leerlingen naar maximaal 1.370 leerlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio