17.8 C
De Bilt

Nieuwe beachvolleybalvelden geopend bij Sportcampus Zuiderpark in Den Haag

Maandag 13 mei zijn bij Sportcampus Zuiderpark een drietal nieuwe beachvolleybalvelden geopend. Hiermee is het aantal beachcourts bij de thuisbasis van Beach Team Nederland (BTN) verdubbeld. De velden werden feestelijk geopend door sportwethouder Hilbert Bredemeijer, de Nederlandse Volleybalbond, Topsport Metropool en de spelers van Beach Team Nederland.

De eerste bal op de nieuwe velden werd – symbolisch – gespeeld door sportwethouder Bredemeijer en de spelers van Beach Team Nederland. Er waren ook tientallen kinderen aanwezig die in een heuse kidspersconferentie de spelers van het hemd van het lijf mochten vragen.

Den Haag beachvolleybalstad

Met de nieuwe velden bevestigt Den Haag de status als dé beachvolleybalstad van Nederland, een sport die onlosmakelijk met Den Haag verbonden is. Op de nieuwe beachcourts kunnen de spelers van Beach Team Nederland optimaal trainen voor de komende Olympische Spelen en het EK Beachvolleybal in Den Haag. Ook kunnen bewoners en fans de trainingen bewonderen.

Wethouder Hilbert Bredemeijer: ‘Denk je aan Beachvolleybal, dan denk je aan Den Haag. Geweldig dat de toppers van Beach Team Nederland midden in de stad kunnen trainen om zo successen te behalen op de Olympische Spelen en het EK op ons eigen Scheveningen tijdens de Haagse sportzomer. Maar topsport is meer dan medailles, en ik ben blij dat ook bewoners kunnen meegenieten van de trainingen op deze beachcourts.’

Manager Topsport Beach Menzo Tanis: ‘De uitbreiding van de beachvelden helpt ons enorm bij de laatste voorbereidingsfase richting de Spelen van Parijs en het EK in eigen land. In dat kader is het van doorslaggevend belang dat wij ons volledige programma op Sportcampus Zuiderpark kunnen huisvesten. Op die manier hebben we alle faciliteiten onder een dak en kunnen we de trainingsuren zo optimaal mogelijk inrichten.’

Directeur Topsport Metropool Heleen Crielaard: ‘Topsport Metropool faciliteert 13 topsportprogramma’s in de regio, met name in Den Haag, Rotterdam en Dordrecht, waaronder dus ook het beachvolleybal. We doen er alles aan om het de topsporters en hun voorbereiding op belangrijke events niets te laten ontbreken. Dus hebben we ons ook heel erg ingezet om de uitbreiding van de beachvelden voor elkaar te krijgen. Maar het de maatschappelijke waarde van de topsportprogramma’s willen we benutten, bijvoorbeeld door kinderen uit de buurt hier te laten sporten met de toppers van BTN.’

Haagse sportzomer

De zomer van 2024 is een uiterst belangrijke voor de spelers van Beach Team Nederland. Momenteel zijn de teams verwikkeld in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Vrijwel direct aansluitend aan de Olympische Spelen vindt in Nederland het EK Beachvolleybal plaats. Van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus 2024 wordt tijdens de Haagse sportzomer in Den Haag gestreden om de Europese titel.

Het is bijna geen verrassing te noemen dat Den Haag een van de gaststeden is. Op het strand van Scheveningen zullen de EK-medailles worden verdeeld. Den Haag als speelstad staat garant voor succes. In 2012 en 2018 werd in Den Haag namelijk twee keer Nederlands EK-goud veroverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio