15.8 C
De Bilt

Nieuwe cricketpitch in Den Haag

Haagse cricketliefhebbers kunnen binnenkort hun hart ophalen: er komt een nieuwe cricketpitch in Den Haag. Aan de Bentelostraat wordt de komende tijd een cricketveld aangelegd en naar verwachting kan er deze zomer op het veld worden gespeeld.

Extra cricketpitch

Cricket is de op een na populairste sport ter wereld en krijgt ook in Den Haag steeds meer liefhebbers. Op dit moment spelen cricketers in de zomer in het Zuiderpark, maar door de toenemende drukte is daar te weinig ruimte. Door de groei van de stad, is het belangrijk dat de ruimte om te sporten en te bewegen meegroeit. Daarom is in het coalitieakkoord afgesproken om een extra cricketpitch aan te leggen.

‘Sport is onwijs leuk en steeds populairder’

Sportwethouder Hilbert Bredemeijer kan niet wachten tot het veld in gebruik wordt genomen: “Cricket is een onwijs leuke sport die steeds populairder wordt in Den Haag. De enthousiaste cricketers verdienen een plek te hebben waar ze kunnen spelen en ik ben blij dat we met deze pitch ruimte maken om te sporten. Ik hoop dat vele Hagenaars deze mooie sport een kans geven en snel een keer een balletje slaan op onze nieuwe pitch.”

De Haagse cricketers beoefenen voornamelijk de opkomende variant ‘tape ball cricket’. Tape ball cricket is laagdrempeliger en eenvoudiger dan de originele vorm van cricket, en wordt aangemoedigd door de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond. De cricketvereniging, die nog in oprichting is, gaat op het sportveld aan de Bentelostraat samenwerken met handbalvereniging Kwiek-Sport. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio