9.4 C
De Bilt

Nieuwe parkeerapp voor Leidschendam centrum

Het vinden van een vrije parkeerplek in Leidschendam centrum is een stuk makkelijker geworden. Met de nieuwe parkeerapp: ‘Parkeren LV’ kan er vanaf 21 december sneller een parkeerplek in het centrum worden gevonden. ‘Parkeren LV’ is te downloaden in de Google Playstore en de Appstore. Deze app, die voor het eerst in Nederland in onze gemeente geïntroduceerd wordt, wijst gemakkelijk de weg naar vrije parkeerplekken in Leidschendam centrum.

Wethouder Jeffrey Keus: “Wij zijn blij dat we deze primeur hebben. Parkeren in Damcentrum is een uitdaging en we hebben hier samen met de bewoners de afgelopen jaren oplossingen voor gezocht. De app is vooral bedoeld voor mensen die van buitenaf naar het centrum komen. Het zoekverkeer wordt met de app drastisch verminderd, dit komt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Leidschendam centrum ten goede.”

Hoe werkt de parkeerapp?

In totaal zijn er in Damcentrum ongeveer 500 parkeersensoren aangebracht in de stenen van de bestaande parkeerplaatsen. Deze sensoren werken samen met de parkeerapp en registreren of een parkeerplek bezet is door een auto of niet. De sensoren kunnen geen gegevens registreren over het type auto, kenteken of de bestuurder. Op deze manier zorgen we ervoor dat er op geen enkele manier persoonsgegevens worden geregistreerd. De sensoren bevinden zich in het Damcentrum op diverse plekken, zowel bij elektrische laadplaatsen, gehandicapten plaatsen, en de bekende reguliere parkeerplaatsen.

De parkeersensoren werken in combinatie met de parkeerapp. Na het installeren van de app kan men vóór vertrek de app openen en vervolgens een vrije plek uitzoeken in de applicatie. Door op de plek te klikken krijgt men een optie om via bekende navigatie applicaties te navigeren naar de vrije plek.

Primeur in Nederland

Het bedrijf Spotten, onderdeel van Dura Vermeer, is dit jaar in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg met de aanleg van een nieuw parkeerdrukregistratiesysteem gestart. Het is voor het eerst in Nederland dat een geheel centrum van sensoren wordt voorzien.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio