9.4 C
De Bilt

Ondernemers Haagse Bankastraat gaan voor oprichting nieuwe bedrijveninvesteringszone

Ondernemers in de Haagse Bankastraat hebben het initiatief genomen om een nieuwe bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. Een BIZ is een afgebakend gebied, zoals een winkelgebied of bedrijventerrein, waarbinnen door ondernemers en/of eigenaren gezamenlijk wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van de omgeving. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten en te zorgen voor aankleding met bloembakken en sfeerverlichting tijdens de feestdagen.

Wethouder Nur Icar (MKB) is blij dat de ondernemers in dit winkelgebied hun krachten gaan bundelen. “Ondernemers zijn van grote waarde voor Den Haag. Harde werkers, die zorgen voor banen en de motor achter de economie zijn. Mooi dat zij gaan samenwerken door met elkaar te investeren in een BIZ. Zo dragen zij allemaal bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze stad.”

Haagse BIZ-en aan de Bankastraat

Gemeente Den Haag ondersteunt het oprichten van BIZ-en. Betrokken ondernemers en/of eigenaren in een BIZ-gebied maken een vijfjaren plan en betalen een bijdrage aan de gemeente. Deze bijdragen worden jaarlijks als subsidie verleend aan de BIZ-vereniging of -stichting. Den Haag kent, inclusief de oprichting van de nieuwe BIZ Bankastraat, 25 bedrijveninvesteringszones.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio