10.1 C
De Bilt

Ontroerende tv-serie over de verhalen aan onze Haagse balies

Den Haag – “Wat een mooi gemaakt televisieprogramma. Deze nieuwe serie ‘Burgerzaken’ kan echt een hit worden. Het zijn zulke bijzondere verhalen; uit het leven gegrepen. Ik heb geschaterd van het lachen, maar moest net zo vaak een traantje wegpinken. Zo ontroerend”.

Wethouder Kavita Parbhudayal is lyrisch over het nieuwe tv-serie ‘Burgerzaken’ van KRO-NCRV. Dinsdag 21 februari wordt de eerste van zes afleveringen uitgezonden op NPO1 (aanvang: 21.05 uur).

TV-serie Burgerzaken

In het stadhuis aan het Spui – en in de gemeentehuizen van nog vier andere gemeenten – worden ambtenaren gevolgd in de belangrijke rol die zij hebben bij alle kleine en grote gebeurtenissen in een mensenleven. In de gemeenten Den Haag, Rozendaal, Den Bosch, Oudewater en Leiden zijn zij elke dag weer getuige van de mooie, verdrietige en veelal herkenbare verhalen van de bezoekers. Van mensen die een ID of rijbewijs komen ophalen, een baby komen aangeven, elkaar het ja-woord geven of juist hun huwelijk ontbinden. Burgerzaken geeft een unieke kijk op het dagelijkse leven en de sleutelmomenten in een mensenleven.

Voorpremière in Filmhuis

Op uitnodiging van Kavita Parbhudayal en Saskia Bruines, de huidige en vorige wethouder Dienstverlening, waren deze week circa 100 medewerkers van de Haagse publieksbalies, het Gemeentearchief plus trouwambtenaren te gast op een speciale voorpremière van ‘Burgerzaken’ in het Filmhuis aan het Spui. Daar werden zij na verwelkoming op de rode loper getrakteerd op bubbels en burgers en de voorvertoning van de eerste aflevering van 21 februari.

Zo waren zij onder meer getuige van moeder Nathalie, die zich in het stadhuis van Den Haag uitschrijft uit Nederland. Zij emigreert naar Curaçao om dichter bij haar moeder te zijn, die in Venezuela woont. Maar daarvoor moet Nathalie wel een offer brengen: zij laat haar kinderen achter in Nederland.

Bruidspaar dankzij karaoke-app

Of het verhaal van bruidspaar Lucia en Roy: zij leerden elkaar kennen via een karaoke-app. Lucia heeft scoliose aan haar rug en is daarom periodes aan huis gekluisterd. Ze droomden van een sprookjeshuwelijk op een droomlocatie met veel gasten, maar toen overleed plotseling de moeder van Lucia. Daarom besluiten Lucia en Roy in klein gezelschap op het stadhuis in Den Haag te trouwen. Maar zal de vader van Lucia op tijd zijn?

Vorig jaar augustus begon het filmen van de serie. In januari werden de laatste opnames gemaakt bij het Gemeentearchief. Tijdens de voorpremière in het Filmhuis reageerden de kijkers dan weer dolenthousiast, dan weer met ingetogen snikken. “Het zijn zulke herkenbare verhalen voor iedereen; eindelijk weer een tv-serie over gewone mensen, dat je een fijn gevoel bezorgt. En het is bovendien een hart onder de riem voor onze medewerkers, die keihard werken en het visitekaartje van de stad zijn”, zo vertolkte wethouder Kavita Parbhudayal het gemeenschappelijke gevoel na afloop.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio