4.7 C
De Bilt

Ontwerpbeleid voor klimaatadaptatie ter inzage gelegd bij gemeente Voorschoten

Vandaag legt de gemeente Voorschoten het ontwerpbeleid voor klimaatadaptatie ter inzage. Daarin staat hoe de gemeente de komende jaren gaat zorgen voor een groene, leefbare en klimaatrobuuste omgeving. Tot en met 13 februari mag iedereen reageren.

Voorschoten staat voor grote uitdagingen op het gebied van energie en klimaat. Daarom heeft de gemeenteraad de Visie op Energie en Klimaat vastgesteld. De visie beschrijft welke rol de gemeente kan pakken, rekening houdend met de beperkte middelen. Een van de actiepunten is het maken van beleid voor klimaatadaptatie. Met het Ontwerp Klimaatadaptatiebeleid Voorschoten zet de gemeente nu een eerste stap.

Belangrijk voor iedereen

“Of je nu woont, werkt of onderneemt in Voorschoten – we bieden je graag een groene, leefbare en klimaatrobuuste omgeving”, zegt wethouder van Duurzaamheid, milieu en energie René Zoetemelk. “Maar dat gaat niet vanzelf. Denk alleen al aan de droge zomers of de hevige stortregens waarmee we steeds vaker te maken krijgen. Daarom is het beleid voor klimaatadaptatie zo belangrijk voor iedereen.”

In het beleid beschrijft de gemeente hoe we ons dorp de komende jaren willen inrichten. Denk aan de zorg voor voldoende groen voor verkoeling, het voorkomen van overlast bij een regenbui of het klimaatadaptief bouwen en verbouwen van woningen en andere panden. Wethouder van Volkshuisvesting en woningbouw Hans van der Elst: “Ik ben heel blij dat het ontwerpbeleid nu klaar is. Maar voordat de gemeenteraad het vaststelt bieden we graag alle inwoners de kans om op onze ideeën te reageren.”

Bekijk het ontwerp online of op papier

Wilt u het Ontwerp Klimaatadaptatiebeleid Voorschoten downloaden? Bezoek de website van de gemeente Voorschoten.

Een papieren versie van het ontwerp ligt tot en met 13 februari ter inzage bij het Klant Contact Centrum op het gemeentekantoor aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. U kunt daar terecht van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Reageer per e-mail of brief

Wilt u op het ontwerp reageren? Stuur uiterlijk 13 februari een e-mail met als onderwerp ‘Klimaatadaptatie’ aan duurzaamheid@voorschoten.nl.

Reageert u liever per brief? Stuur uw reactie onder vermelding ‘Klimaatadaptatie’ aan:

Gemeente Voorschoten
t.a.v. College van burgemeester en wethouders
Postbus 393
2250 AJ  Voorschoten

Nieuwsgierig naar het vervolg?

Naar aanleiding van de reacties zal de gemeente het beleid zo nodig inhoudelijk aanpassen. Wilt u weten wat er wordt aangepast? Vermeld uw e-mailadres of postadres bij het indienen van uw reactie, zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio