15.7 C
De Bilt

Ontwerpbestemmingsplan Huize Bijdorp ter inzage

Voorschoten – De gemeente Voorschoten legt het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van Huize Bijdorp ter inzage. Dit is een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van de buitenplaats, die eigendom is van de Congregatie van de Heilige Catharina van Siëna. Het bestemmingplan maakt de bouw mogelijk van in totaal maximaal 96 wooneenheden, 81 zorgplaatsen en sociaal en maatschappelijke voorzieningen.

Nieuwe toekomst buitenplaats Huize Bijdorp

Wethouder Marcel Cramwinckel: “Aan de zusters is, gezien hun hoge gemiddelde leeftijd, veel gelegen om de buitenplaats een nieuwe toekomst te geven. Een toekomst, die past bij hun gedachtegoed. De congregatie heeft zich afgelopen jaren hard ingezet om dat voor elkaar te krijgen. Daarbij is uitgebreid en intensief overleg gevoerd met omwonenden, provincie en gemeente. Dit heeft geresulteerd in een visiedocument, dat nu is vertaald in dit ontwerpbestemmingsplan. De gemeente biedt iedereen de gelegenheid zijn of haar mening over dit plan kenbaar te maken, zodat de gemeenteraad hopelijk in december een weloverwogen besluit kan nemen.”

Behoud en versterking landgoed

Om de nieuwbouw mogelijk maken worden twee vleugels van het klooster gesloopt. De huidige bungalow maakt plaats voor twaalf woningen. De moestuinen en de boerderijfunctie blijven bestaan. Ook is er ruimte voor een beperkt verkooppunt en een horecavoorziening. Het plan gaat uit van het behoud en de versterking van de bestaande natuur en de landschappelijke waarden van het landgoed. Dit wordt straks opengesteld voor het publiek, zodat iedereen van het park kan genieten.

Inzageperiode ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 20 juli tot en met maandag 13 september 2020 ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25, 2252 LA Voorschoten. Het plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Tijdens de inzageperiode kan iedereen zijn of haar zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. De gemeenteraad neemt naar verwachting in december een besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio