23.8 C
De Bilt

Open Studio Delft uitgeroepen tot Beste Nieuwe Initiatief van 2022

Tijdens de eerste editie van de Popdelft Music Awards, op 15 juni, werd Open Studio Delft uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwe Initiatief van 2022’. ‘We zijn heel trots op het winnen van deze award”, aldus initiatiefnemer Marjet Roerink. “Open Studio Delft bestaat nog geen jaar, maar we zijn inmiddels al echt verankerd in de wijk Voorhof. We organiseren dit jaar ook een zomerprogramma voor iedereen die zelf nummers wil schrijven én we slaan dit najaar onze vleugels nog verder uit.”

Open Studio Delft: vertrekpunt voor talent uit de wijk

“We zijn als nieuw initiatief echt heel blij met de prijs! Het bevestigd dat ook anderen dan wijzelf het belangrijk vinden om samen met mensen in de wijk van alle leeftijden en achtergronden muziek te maken”, reageert Marjet op het nieuws dat Open Studio de award heeft gewonnen. “Open Studio is een vertrekpunt voor talenten in de wijk die een droom hebben om op het podium te staan. Iedereen, van beginner tot semi-professional, is welkom en krijgt de kans zichzelf verder te ontwikkelen. Je gaat samen met anderen aan de slag met je talent en er zijn professionele coaches aanwezig om je op weg te helpen”, legt Marjet uit.

Struikelen over talent

Dit muzikale initiatief ontstond vanuit een duidelijke behoefte uit de wijk. Marjet: “Ik werk ook als programmamaker bij Cultuurhuis Delft in de wijk Voorhof. Via de culturele activiteiten die we hier organiseren ontmoet ik veel mensen uit de wijk en we merkten dat er ontzettend veel muzikaal talent rondloopt. De muziek hangt hier echt in de lucht en je struikelt bijna over het talent! Met Open Studio Delft hebben we een broedplaats gecreeerd en kunnen we dit talent een plek geven in de wijk.”

Zomerprogramma: Schrijf je eigen lied

Open Studio bestaat nog geen jaar maar er zijn volop plannen om het aanbod nu al uit te breiden. Heb je bijvoorbeeld zin om aankomende zomer aan de slag te gaan met muziek? Dit kan bij Open Studio Delft! “We geven in de zomer bij Abtswoude Bloeit een reeks workshops waarin je aan de slag gaat met het schrijven van eigen teksten en liedjes”, licht Marjet toe. ‘Het wordt echt een compleet feestje, de Syrische koks Ahmad en Rame komen heerlijk koken en Delft Chamber Music Festival treedt op in de prachtige binnentuin.”

Open Studio slaat de vleugels nog verder uit

Niet alleen het publiek heeft het vertrouwen in Open Studio Delft uitgesproken door te stemmen op dit initiatief tijdens de Popdelft Music Awards. Ook de Gemeente heeft onlangs toegezegd Open Studio te steunen. “Deze steun geeft ons de kans nog meer plannen te maken, nog meer structuur aan te brengen en een groter repertoire op te bouwen zodat we nog vaker kunnen optreden. Daarnaast gaan dit najaar het contact met andere Open Studio’s, zoals Rotterdam Zuid & Noord en Vlaardingen, opzoeken zodat we elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren.”

Ook meedoen? 

Je bent van harte welkom! Om je aan te melden voor het zomerprogramma of voor meer informatie over de Open Studio Delft bijeenkomsten kun je mailen naar marjet@cultuurhuisdelft.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio