17.3 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Koop- & ontwikkelovereenkomst getekend voor de realisatie van 40 nieuwe woningen op de locatie van de Den Deylschool

Op 6 september 2023 is op Raadhuis De Paauw de koop- & ontwikkelovereenkomst getekend voor de realisatie van 40 nieuwe woningen op de locatie van de Den Deylschool in Wassenaar. De woningen worden allemaal in het middensegment gerealiseerd en er komt een divers programma in de grootte van de woningen. EFY Group B.V. en Driestar B.V. gaan de woningen bouwen. De planning is nu dat de bouwfase start uiterlijk begin 2025 en in 2026 is de nieuwbouw afgerond.

Ontwerpcompetitie

In een ontwerpcompetitie waar verschillende ontwikkelaars aan mee hebben gedaan, heeft EFY gewonnen. Zij hadden het plan dat volgens het college het beste in de omgeving past. Het plan heeft draagvlak in de buurt en vertegenwoordigers van de omwonenden hebben in de beoordelingscommissie deelgenomen en samen met de ambtenaren voor dit mooie plan gekozen.

Koop- & ontwikkelovereenkomst

In april heeft de gemeenteraad de ontwikkeling gegund aan EFY. Sinds die tijd is het college in onderhandeling om alles goed te regelen in een koop- & ontwikkelovereenkomst. Zeker de effecten van de nieuwe wetgeving op het gebied van de ruimtelijke ordening was nog een uitdaging om dat goed in de overeenkomst verwerkt te krijgen, dat is nu gelukt.

Duurzame bouw

EFY koopt samen met Driestar de locatie van de Den Deylschool en gaat hier 40 woningen ontwikkelen. De woningen worden allemaal in het middensegment gerealiseerd en er komt een divers programma in de grootte van de woningen. Met de toevoeging van deze extra woningen wordt de doorstroming bevorderd. Mensen die een woning achterlaten in Wassenaar krijgen voorrang.

De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt, zodat volgend jaar rond deze tijd de omgevingsvergunningen kunnen worden aangevraagd. In het middengebied worden verschillende tuinen gerealiseerd die voor de omgeving toegankelijk worden en EFY heeft deelauto’s in hun plannen opgenomen die ook door de omwonenden gebruikt kunnen gaan worden. Uiteraard worden de woningen duurzaam gebouwd. In 2026 is de nieuwbouw in een mooie groene omgeving klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio