15.8 C
De Bilt

Participatie Van Leeuwenhoekpark Zuid: Delftenaren brengen wensen en ideeën in

Het van Leeuwenhoekpark in Delft krijgt steeds meer vorm. Nu in het noordelijk deel van het van Leeuwenhoekpark de puntjes op de i worden gezet, kijkt de gemeente graag samen met bewoners vooruit naar de plannen voor het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark.

Uitnodiging

De volgende participatiebijeenkomst over het zuidelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark vindt plaats op dinsdag 2 juli a.s. vanaf 19.00 uur in het stadskantoor.

Deze avond nemen Baljon Landschapsarchitecten en de gemeente Delft de aanwezigen in vogelvlucht mee in de totstandkoming van het voorlopige ontwerp, de invulling van de participatie en het vervolg. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om wensen en ideeën in te brengen voor de invulling van vier plekken in het zuidelijk park. Deze ideeën worden zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp dat na de zomer wordt gepresenteerd.

Van Leeuwenhoekpark moet van de stad worden

Wethouder van Vliet: “Een park wordt van de stad, wanneer je het samen maakt. Veel bewoners hebben goede ideeën voor de inrichting. Dit hebben we al eerder ervaren bij het ontwerp voor het noordelijk deel van het Van Leeuwenhoekpark, waar Delftenaren volop hebben meegedacht. Dit deel van het park is een mooie, groene plek voor de stad geworden. Daar ben ik bijzonder trots op. En het park is er niet alleen voor onze inwoners, de beplanting en bomen versterken ook de biodiversiteit. Tuinvogels, gierzwaluwen, bijen en vlinders vinden hier hun voedsel en nestelgelegenheid. Zo is het een levendige plek voor mens, plant én dier.”

Samenwerken aan een prachtig park

Het participatietraject voor het Van Leeuwenhoekpark startte in 2016. Sindsdien hebben betrokkenen van binnen en buiten Delft hun ideeën voor het park gedeeld. Op basis van een prijsvraag kozen Delftenaren voor het schetsontwerp van Baljon landschapsarchitecten. Met deze bijdragen is het ontwerp voor het park tot stand gekomen.

Aanmelden

Aanmelden voor de participatiebijeenkomst op 2 juli a.s. kan via de website: www.nieuwdelft.nl.Geïnteresseerden die niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn, maar wel op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief: www.nieuwdelft.nl/nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio