11 C
De Bilt

Peuteropvang in Moerwijk zet deur open voor ouders en kinderen

In maart zetten vijf peuteropvanglocaties in Moerwijk hun deuren open voor ouders en kinderen uit de buurt. Kinderen die tijd doorbrengen op de peuteropvang in Den Haag hebben een betere start op de basisschool. Dat bevestigen ook directeuren van vier basisscholen in Moerwijk. Zij vinden het noodzakelijk dat elk kind al op jonge leeftijd leert spelen en leren, in een omgeving met andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Samen met de gemeente, onder aanvoering van wethouder Onderwijs Hilbert Bredemeijer, moedigen basisscholen ouders aan gebruik te maken van de peuteropvang. Voor de laagste inkomens zijn de kosten ongeveer 10 euro per maand. Op www.vraagjufmina.nl kunnen ouders zelf eenvoudig uitrekenen wat de opvang in hun geval kost.

Kom naar een open dag!

Alle ouders met kinderen van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met peuteropvang in Moerwijk. Ter plekke kan ook worden uitgerekend wat de kosten zouden zijn.

Donderdag 9 maart

– Peuterschool Oosterlee, Pieter Langendijkstraat 83, van 09.00 en 12.00 en van 13.00 en 15.00 uur

– Dion DAK, Roemer Visscherstraat 110 , van 18.00 – 20.00 uur

Vrijdag 10 maart

– Peuterleerplek Kleine Beer, Guntersteinweg 62, van 13.00 – 17.00 uur

Woensdag 15 maart

– Peuteropvang Da Vinci, Erasmusweg 68, van 9.00 – 12.00 uur

– Peuterleerplek De Kleine Wereld, Van Ruysbroekstraat 11, van 13.00 – 17.00 uur

Spelen én leren

De meeste peuters in Moerwijk hebben recht op 16 uur opvang per week. Zij kunnen terecht op bovenstaande plekken waar extra tijd en aandacht is voor bijvoorbeeld het ontdekken van cijfers en letters, beweging en zelfstandigheid.

De campagne VraagjufMina is onderdeel van het beleid van de gemeente om de kansengelijkheid voor Haagse kinderen te vergroten. Met een speciale website over de peuteropvang en een online peuterconsulent willen de gemeente en Haagse kinderopvangorganisaties ouders laten kennismaken met de peuteropvang en al hun vragen beantwoorden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio