10.7 C
De Bilt

Pieter van Foreest bouwt woonzorglocatie en sociale huurwoningen in Nieuw Delft

Pieter van Foreest, Woonbron en gemeente Delft hebben overeenstemming bereikt over de plannen voor een nieuwbouwproject aan de Ireneboulevard. Pieter van Foreest bouwt hier 118 verpleeghuisplaatsen en Woonbron 67 sociale huurappartementen. Het gebouw komt te liggen aan de Ireneboulevard, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en de Nieuwe Gracht.

De drie partijen tekenden onlangs een koop- en realisatieovereenkomst. Daarmee kopen Pieter van Foreest en Woonbron de grond van de gemeente.

Petra de Jongh, bestuursvoorzitter van Pieter van Foreest blij met deze stap

‘In de huidige tijd is het een grote uitdaging om nieuwbouw te realiseren. We zijn dan ook enorm trots op dit gezamenlijke traject waarin we voor de kwetsbare ouderen in Delft een prachtig gebouw creëren op een toplocatie. Een locatie die een ankerpunt is voor Nieuw Delft, het nieuwe gebied centraal in Delft.’

Zakaria El-Kethabi, directeur van Woonbron Delft, is blij dat Woonbron straks ook in Nieuw Delft sociale huurwoningen kan aanbieden. ‘De vraag in de regio Haaglanden naar sociale huurwoningen is groot, De wachttijden zijn lang. Kleine gelijkvloerse woningen zijn schaars. In Nieuw Delft doet zich nu een mooie kans voor om onze woningvoorraad met dit type woningen uit te breiden.’

Karin Schrederhof, wethouder Wonen: ‘De betrokken partijen hebben de afgelopen jaren veel werk verzet om tot een goed en haalbaar plan te komen. Het is geweldig dat dit is gelukt. Nieuwe woningen in Delft zijn hard nodig. Zeker voor ouderen met een zorgvraag en mensen met een kleinere beurs.’ Frank van Vliet, wethouder Nieuw Delft, vult aan: ‘Op deze locatie wonen zij straks direct aan het park en vlak bij alle voorzieningen. Het project is een belangrijke aanvulling op het aanbod in Nieuw Delft.’

Ontwerp van het gebouw

Het gebouw wordt deels vijf, deels zes verdiepingen hoog en is ontworpen door Atelier PUUUR. Er komen 118 verpleeghuisplaatsen van Pieter van Foreest en 67 sociale huurappartementen van Woonbron. De sociale huurwoningen van Woonbron bestaan uit twee- en driekamerappartementen.

Buitenruimte

Het U-vormige gebouw krijgt een groene buitenruimte, met een eigen centrale binnentuin én het openbare Van Leeuwenhoekpark voor de deur. De besloten binnentuin is bedoeld voor zowel de bewoners en bezoekers van het verpleeghuis, als de bewoners van de huurwoningen. Het wordt een centrale plek om elkaar te ontmoeten.

Bouw

Aannemer Boele & van Eesteren gaat het project bouwen. De bouw gaat van start nadat de omgevingsvergunning is verleend. De start van de bouw staat gepland in juni 2023, met een bouwtijd van ruim twee jaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio