16.1 C
De Bilt

Politie spoort zwaar illegaal vuurwerk op in Zoetermeer

Zoetermeer – Het vuurwerkteam van de politie zet flink in op de aanpak van de handel in illegaal en professioneel vuurwerk. In de gemeente Zoetermeer werd op verschillende plekken illegaal vuurwerk aangetroffen. Zo werd er afgelopen weekend in een woning in Oosterheem ruim 200 kilo vuurwerk in beslag genomen. Burgemeester Michel Bezuijen: “Goed werk van de politie en laat het een waarschuwing zijn, want het niet veilig opslaan, vervoeren of afsteken van dit vuurwerk kan levensgevaarlijke risico’s met zich meebrengen. Je moet er niet aan denken hoe het mis kan gaan”

Volle aandacht van politie

De opsporing van illegaal vuurwerk en de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren hebben de volle aandacht van de politie. Er wordt flink ingezet op de opsporing en handhaving om te voorkomen dat deze explosieven, die de zwaarte hebben van een handgranaat, misbruikt worden. Met succes, laten de vangsten van de afgelopen tijd in onder andere Oosterheem zien. Aan het Van Doornenplantsoen werd na het opblazen van een prullenbak een verdachte aangehouden die illegaal vuurwerk bij zich bleek te dragen. De verdachte kreeg een Halt-verwijzing.

Jaarlijks veel schade door vuurwerk

De afgelopen jaarwisselingen is het schadebedrag aan gemeentelijke eigendommen, zoals asfalt, afvalbakken, verkeersborden en putten steeds hoger geworden. Burgemeester Michel Bezuijen: “Vorig jaar tot ruim 116.000 euro, waarvan bijna de helft van deze schade werd veroorzaakt door het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. Dat moeten we terugdringen, want dat is echt onacceptabel.”

Vuurwerkregels

Kijk voor alle landelijk geldende regels over het verkopen, kopen of afsteken van vuurwerk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/regels-vuurwerk. Op de website van de gemeente www.zoetermeer.nl/oudennieuw zijn alle regels rondom het afsteken van vuurwerk in Zoetermeer te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio