23.8 C
De Bilt

Politie maakt einde aan dreigende situatie bioscoop

Den Haag – Een dreigende situatie in bioscoop Pathé Spuimarkt in Den Haag zorgde ervoor dat de politie donderdagavond 2 mei groots heeft moeten inzetten. Daarbij werden twee verdachten (14 en 17 jaar) aangehouden die in de loop van de avond weer in vrijheid zijn gesteld.

Aan het begin van de avond kwamen verschillende meldingen binnen van een dreigende situatie in één van de bioscoopzalen in Pathé Spuimarkt. Er zou sprake zijn van vier personen, die zich volgens getuigen verdacht gedroegen en een dreigende indruk maakten op de andere bezoekers van de film ‘Hotel Mumbai’. De twee van hen verlieten op een gegeven moment de bioscoopzaal en toen ze terugkwamen, gingen ze verspreid in de zaal zitten. Ook spraken ze tijdens de film hardop met elkaar, dit zorgde ervoor dat bezoekers 112 belden. De politie ontruimde vervolgens de betreffende bioscoopzaal op een manier zoals zij tijdens hun trainingen leren. De bezoekers van de bewuste film moesten de zaal een voor een verlaten. De vier jongens werden daarbij aangesproken en gecontroleerd. Twee jongens van 14 en 17 jaar konden geen identiteitsbewijs laten zien en zijn aangehouden. De twee kregen een bekeuring voor de Wet ID.

Harde aanpak

De actie van de jongens is zeer ongewenst. In deze tijden hebben dit soort incidenten grote gevolgen voor de onveiligheidsgevoelens van omstanders. Daarnaast neemt de politie dit soort meldingen ontzettend serieus en zet direct veel personeel in. Personeel dat op dat moment niet op andere plaatsen kan zijn voor politietaken.

Training extreem geweld

Agenten worden in de praktijk getraind om te werken met incidenten waarbij zij met extreem geweld te maken kunnen krijgen. Om deze trainingen zo realistisch mogelijk te maken, oefent de politie vaak op locatie. Zo is er in het verleden ook eens bij getraind bij deze bioscoopketen. Doel daarvan was dat zowel politieagenten als bioscooppersoneel elkaar in stressvolle situaties weten te vinden.

@politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio